Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
kivotos
Ελλάδα

«Κιβωτός του κόσμου»: Ξεσπάθωσε η μάνα του 19χρονου, «το δουλάκι του ήταν ο γιος μου;» - «Εξαφάνιζαν παιδιά από τις μητέρες τους»

Οι ισχυρισμοί της μητέρας του 19χρονου για τη δεσποτική συμπεριφορά του πατρός Αντωνίου με το γιο της έρχονται μετά την καταγγελία του εφήβου για σεξουαλική κακοποίησή του

Η μητέρα του 19χρονου, του πρώτου παιδιού της «Κιβωτού του Κόσμου », που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο, αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τα όσα βίωσε ο γιος της, σε τρυφερή ηλικία, σε δομή της ΜΚΟ.

«Το σπίτι πάνω στην "Κιβωτό" είναι οροφοδιαμέρισμα. Εγώ ξύπναγα το παιδί μου στις 7 το πρωί, να του πάει πρωινό του πατέρα», υποστηρίζει μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Αυτή δεν ήταν υποψιασμένη; Η γυναίκα του δεν ήταν; Τι ήταν, το δουλάκι του ο γιος μου; Του έλεγα, γιατί του πας πρωινό παιδί μου; Θα τον πάρω τηλέφωνο. Θα γίνει της… Δεν με άφηνε. "Μαμά, σε παρακαλώ μη, μη"».


«Το παιδί, από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα, δεν ξέρετε τι έχει τραβήξει. Ένα είναι το σίγουρο -και θα αποδειχτεί- ότι ο… τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα», λέει χωρίς να κρύβει την αγανάκτησή της.

Η μητέρα του 19χρονου αναμένεται να καταθέσει και εκείνη στην Εισαγγελία τις επόμενες ημέρες, καθώς η καταγγελία του 19χρονου σήμερα γιου της είναι αυτή που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, γονείς καταγγέλλουν πως επί χρόνια δεν τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και απαιτούν να τα συναντήσουν σήμερα.

Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στα gegonota.news πως τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, που από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο, δεν τα έχει δει ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια.

Το οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά, ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην «Κιβωτό» για να επιβιώσουν.

«Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στη δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα.

Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της. «Με αποκόψανε από τα παιδιά», λέει η ίδια για την «Κιβωτό».

Η Αφροδίτη, 40 χρονών σήμερα, ήταν πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρεια Ελλάδα πριν 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στην «Κιβωτό» του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο.


Όπως και η Κατερίνα, καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί τη δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι' αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο.

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι, που βάζανε τιμωρία τα παιδιά, και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», είπε στην ίδια πηγή.

Χωρίς φαγητό και νερό

Από την Παρασκευή, η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη δομή της «Κιβωτού» στη θεσσαλική πόλη, με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».


Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες για τη δομή φιλοξενίας του Βόλου ήταν σοκαριστικές, καθώς οι υπεύθυνοι έφταναν στο σημείο, για να τιμωρήσουν κάποια παιδιά, να τα κλειδώνουν σε ένα κλουβί χωρίς φαγητό και νερό όλη την ημέρα.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές αναφορές παιδιών που έπεσαν θύματα βίαιων συμπεριφορών από παιδαγωγούς της δομής.