Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο μίας πολυκατοικίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα, και έβγαλαν δύο παιδιά.

Το ένα εξ αυτών, ένα 5χρονο αγόρι, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Αττικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου το μικρό παιδί, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση με πολυοργανική ανεπάρκεια, με την επαναφορά του να κρίνεται πολύ δύσκολη από τους γιατρούς.

Το άλλο παιδί, ένα 9χρονο παιδί διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο «Αγία Σοφία». Υπήρχε και ένα τρίτο παιδί, ένα 12χρονο το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά όχι από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά από κάποιο άλλο άτομο.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, το 5χρονο παιδί το παρέλαβαν οι διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο ήταν εν ζωή.

Οι γείτονες του έκαναν μαλάξεις μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ
, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Αττικού.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έλεγχος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως η φωτιά να προήλθε από μαγειρικό σκεύος. Μάλιστα, όταν έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική, ο πατέρας των παιδιών βρέθηκε σε κατάσταση μέθης. Για τον λόγο αυτό, τον κάλεσαν στο αρμόδιο τμήμα του Κολωνού προκειμένου να δώσει κατάθεση.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας του 5χρονου αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ότι ήταν στην είσοδο του κτιρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία τους στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα θολά σημεία της υπόθεσης.