Σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της 38χρονης που επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά του εν διαστάσει συζύγου της στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το δείγμα υγρής ουσίας χρώματος καφέ από το γυάλινο βάζο περιείχε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων.

Αυτό το γεγονός συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος (βιτριόλι).

Σημειώνεται πως η ανάλυση έγινε στο γυάλινο βάζο, στο υπόστρωμα του κρεβατιού στο δωμάτιο 408, όπου έγινε η επίθεση, αλλά και στο τζιν παντελόνι του θύματος, καθώς υπήρχαν και εκεί αλλοιώσεις.

Από την αρχή οι γιατροί που είδαν τα εγκαύματα στο θύμα κατάλαβαν ότι υπήρχε υψηλή ποσότητα βιτριολιού στο καυστικό υγρό και τώρα επιβεβαιώνονται.

«Ήταν ακουαφόρτε, το είχα για προστασία» έλεγε η 38χρονη

Την ίδια ώρα, αυτή η αποκάλυψη για τη χημική σύσταση του καυστικού υγρού φαίνεται πως έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της 38χρονης, η οποία μέσω των συνηγόρων της δήλωνε πως το υγρό δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό οξύ.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει η ίδια: «Δεν αισθάνεται περήφανη για την πράξη της» και δεν ήθελε να προκαλέσει ζημιά στον εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς, όπως τόνισε,0 «Ήταν ένα οξύ υγρό τύπου ακουαφόρτε, που προμηθεύτηκα από το ίντερνετ νόμιμα. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας. Επειδή εγώ δεν μπορώ να οπλοφορώ, εκείνοι οπλοφορούν».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Star, στο μπουκάλι που παρέλαβε μέσω courier αναγραφόταν ότι πρόκειται για θειικό οξύ.

Σύμφωνα με την έκθεση, το βιτριόλι είχε χρώμα καφέ γιατί είχε αναμειχθεί με άλλο υγρό, ενώ, ακόμα και όταν δεν είναι καθαρό, προκαλεί εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμα και θάνατο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 36χρονου, Αλέξη Κούγια, που μίλησε στο Star, ο άτυχος άνδρας «αγωνίζεται μαζί με την οικογένειά του για να σώσει την όρασή του», ενώ, όπως ανέφερε ο ποινικολόγος, μετά και την έκθεση των πραγματογνωμόνων, «το αδίκημα πλέον είναι απόπειρα ανθρωποκτονία».

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα, που είχε «εξαφανιστεί» μετά την επίθεση και την αναζητούσαν οι Αρχές, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.