Το κατώφλι της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής παράσυρσης της 21 ετών φοιτήτριας, στην Καμάρα, πέρασε το πρωί η οικογένειά της, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μάλιστα, σε μια συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς της 21χρονης Έμμας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος, κάποιος την ώρα που η κοπέλα χαροπάλευε, την πλησίασε και βούτηξε τα χρήματα που είχε πάνω της.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτά ήταν 1.500 ευρώ. Δίπλα του, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ήταν οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε το παιδί τους.

Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «μια εν ψυχρώ παραβίαση με αποτέλεσμα τον θάνατο, κάτι που προκύπτει και από το οπτικοακουστικό υλικό και από τις μαρτυρίες».

Ακόμα, σημείωσε πως «ο δράστης βγήκε για να θερίσει. Κάποιοι έδωσαν ζωή, ενώ αυτός θάνατο», εξηγώντας πως στα λόγια του δράστη υπάρχουν αντιφάσεις, τις οποίες θα αναδείξουν στο δικαστήριο.

«Ο δράστης δεν μπορεί να λέει πως δεν είδε την 21χρονη», επισήμανε.

«Δεν υπάρχει καμία ειλικρινής μεταμέλεια. Μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στον τόπο του ατυχήματος και έκανε τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε οδηγός. Αυτός κοίταξε να εξαφανιστεί και, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί, εμφανίστηκε δήθεν μετανιωμένος. Άνθρωπος ο οποίος μετανιώνει πραγματικά δεν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις όπως αυτός», πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.«Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα, της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και μας το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν επιθυμία της», είπε συγκινημένη η μητέρα της 21χρονης, Κέλλυ Καμπάκη, καθώς κόρη της τής είχε εκφράσει την επιθυμία της να δωριστούν τα όργανά της σε περίπτωση που έφευγε από τη ζωή.


Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα.