Η πιο σοβαρή καταγγελία απ’ όλες εναντίον του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι αυτή του 19χρονου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο.

Οι πληροφορίες της «ON time» αναφέρουν πως μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τη διαδικασία λήψης μαρτυρικών καταθέσεων έχουν διαχωρίσει τη συγκεκριμένη καταγγελία από τις υποθέσεις ξυλοδαρμών αλλά και τις οικονομικές ατασθαλίες της «Κιβωτού».

Πάνω σε αυτό το κομμάτι της έρευνας γίνεται προσπάθεια για να διαπιστωθεί αν υπήρχε μοτίβο επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς που να μαρτυρά ασέλγεια ή άλλου είδους σεξουαλική κακοποίηση. Γι’ αυτό και ο 19χρονος αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στη διαδικασία, όπως σημαντικοί είναι όλοι εκείνοι που αποτελούν το περιβάλλον του. Μία από αυτούς η μητέρα του, η οποία για ακόμα μία φορά μίλησε στα ΜΜΕ περιγράφοντας τα όσα βίωσε ο γιος της.

Τα όσα περιέγραψε στον Alpha ρίχνουν φως στην επίμαχη καταγγελία: «Εγώ τα έμαθα τελευταία. Κάτι κατάλαβα, όταν, τα Χριστούγεννα του 2021, προσπαθούσα να τον (σ.σ.: εννοεί το γιο της) βρω στην Καλαμάτα. Υποτίθεται πως ήταν στο σχολείο. Τον ήθελα στο σπίτι. Όταν έπαιρνα στην Καλαμάτα, με αποφεύγανε. Κάτι δεν μου άρεσε», είπε αρχικά και συνέχισε την εξιστόρηση αναφερόμενη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με άνθρωπο της «Κιβωτού»: «Όταν τον κάλεσα, τον ρώτησα “Γιατί δεν έχει δώσει σημεία ζωής; Τι πρέπει να κάνω;” για να μου απαντήσει εκείνος “Μην ανησυχείς, μίλησε μαζί μου, είναι εδώ, Αθήνα”. Όταν το άκουσα, τα έχασα. Άρχισα να καλώ την “Κιβωτό” στην Αθήνα. Με τα πολλά, μίλησα μαζί του. “Μαμά, θα έρθω από το σπίτι”, μου είπε και τον περίμενα με χαρά. Όταν ήρθε, όμως, μου αποκάλυψε πως “Ήμουν δύο μήνες εδώ”. “Τι λες, παιδί μου; Δεν το πιστεύω. Εγώ σε έψαχνα και δεν μπορούσες να μου μιλήσεις; Τι έκανες δύο μήνες εδώ;” τον ρώτησα. “Έκανε μία εγχείρηση στη μέση του (σ.σ.: εννοεί τον πατέρα Αντώνιο) και ανέβηκα από την Καλαμάτα για να τον φροντίζω”. “Και τι είσαι εσύ; Νοσοκόμος;”, τον ρώτησα χωρίς να πάρω απάντηση. Ήταν συνέχεια στο δωμάτιό του (σ.σ.: εννοεί του πατρός Αντωνίου), όλο το 24ωρο. Μόνο δύο ώρες έβγαινε για να πηγαίνει βόλτα το σκύλο του».

«Δεν γινόταν να μη γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πατρός, όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, η γυναίκα περιέγραψε πώς αποκάλυψε ο 19χρονος τα όσα είχαν συμβεί: «Στην αρχή μου το είπε διστακτικά. “Μαμά, στην αρχή μου έβαζε το χέρι του μέσα από το παντελόνι του. Έπειτα έβαζε το χέρι του στα ρουθούνια μου”. Tα είπε στον αδελφό του, εμένα με ντρεπόταν. Πέρασε ο καιρός και μου υποσχέθηκε ότι θα απομακρυνθεί. Με το περιστατικό του Βόλου δόθηκε η ευκαιρία. Τον έπιασαν από το λαιμό και πήραν το κινητό του για να το ελέγξουν. Αυτός βρήκε ευκαιρία και το έσκασε, ήρθε εδώ», είπε η μητέρα συμπληρώνοντας όμως πως «πιστεύω ότι δεν έχει πει ακόμη τι του έχει κάνει. Μου είχε πει “αν βγει το όνομά μου στην τηλεόραση, εγώ θα φύγω από την Ελλάδα”», είπε, για να αποκαλύψει πως και η ίδια έχει βιώσει απειλές από άνθρωπο της «Κιβωτού».

*Δημοσιεύθηκε στην ON time στις 29/11/2022