Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ώρα που στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης με θύματα τροφίμους της δομής.

Στα χέρια των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, κ. Κοπελάκη και Τσίχλη, που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού» βρίσκονται μέχρι στιγμής 13 καταθέσεις μαρτύρων, παιδιών που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται ακόμη στην οργάνωση, καθώς και πρώην εργαζομένων.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας ένας πρώην παιδαγωγός της «Κιβωτού» κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Το ίδιο φέρονται να έχουν κάνει και άλλοι πρώην εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τρεις περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος δύο ενηλίκων και ενός ανηλίκου, με δράστες υψηλόβαθμα στελέχη της «Κιβωτού».

Εκτός, πάντως, από την καταγγελία του 19χρονου, ο οποίος κατονομάζει τον πατέρα Αντώνιο ως το στέλεχος που τον κακοποίησε σεξουαλικά, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου ερευνά ακόμα μία υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού που μένει μέχρι και σήμερα στη δομή.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, ο οποίος κατηγορείται από τροφίμους για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Πρόκειται για τον 35χρονο Π., τον οποίον «δείχνουν» μέσα από τις καταθέσεις τους αρκετά παιδιά ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια είτε κακοποιούσε ο ίδιος τους «απείθαρχους» τροφίμους.

Οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην τροφίμου και μετέπειτα παιδαγωγού της δομής πληθαίνουν και δεν αποκλείεται το όνομα του 35χρονου να περιληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζουν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Πηγή: protothema.gr