O πατέρας Αντώνιος, ο ιδρυτής της "Κιβωτού του Κόσμου", προχώρησε σε νέα γραπτή δήλωση μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ένας από τους δύο καταγγέλλοντες φερόταν να έστειλε βίντεο και επιστολή, στην οποία παραδεχόταν ότι είπε ψέματα για τα περιστατικά παρενόχλησης από τον ίδιο, όντας εμπλεκόμενος σε σχέδιο για να κλείσει η Κιβωτός του Κόσμου.

Όμως, η μητέρα του 16χρονου που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα ότι η ίδια και το παιδί της ανακαλούν όσα είχαν υποστηρίξει στις αρχές και κάνει λόγο για πλαστογραφία. Όπως ισχυρίστηκε ούτε η ίδια ούτε το παιδί της ανασκεύασαν τους αρχικούς ισχυρισμούς τους.

Η επιστολή του πατέρα Αντωνίου


Ο πατέρας Αντώνιος πάντως εμφανίζεται να θεωρεί ως γνήσια την επιστολή από την πλευρά του, σχολιάζοντας με τη νέα γραπτή του δήλωση: «Παιδιά, ας βλέπουμε τους άλλους με συμπάθεια και αγάπη. Έτοιμοι να συγχωρήσουμε και όχι να παρατηρήσουμε, έτοιμοι να δικαιολογήσουμε και όχι να κατακρίνουμε, έτοιμοι να ξεχάσουμε και όχι να μνησικακήσουμε, έτοιμοι να αγκαλιάσουμε και όχι να διώξουμε. Γιατί στο τέλος – τέλος αυτό που μένει πάντα η αγάπη».