Εντυπωσιακή, ως προς το αντικείμενό της, συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως «ANTARES».

Πρόκειται για την επιχείρηση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τη Δύναμη Κρούσεως του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου “CHARLES DE GAULLE” (“CDG”), και στην οποία – ως γνωστόν – συμμετέχει και η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Ελληνικού Στόλου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Η προαναφερθείσα συνεκπαίδευση της 26ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Μεσόγειο Θάλασσα και περιελάμβανε το σενάριο της ελεύθερης πτώσεως αλεξιπτωτιστών των γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων από αεροσκάφος, πάνω στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου “CHARLES DE GAULLE”, οι οποίοι στην συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε ελικόπτερο και πραγματοποίησαν καταρρίχηση με χρήση Fast-rope στο ελικοδρόμιο της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ».

«Η ανωτέρω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Ellinogalliki2
Ellinogalliki3
Ellinogalliki4