Διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των ρευματοκλοπών στη χώρα, με τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών να πληθαίνουν.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, μια ακόμη στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης σε οικισμό σε μια περιοχή του Κιλκίς.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς το συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. διαπίστωσε ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους με ένα καλώδιο μήκους 30 μέτρων, το οποίο είχαν συνδέσει με στύλο της Δ.Ε.Η. με έναν αυτοσχέδιο γάντζο. Το καλώδιο αποσυνδέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλη επιχείρηση της Αστυνομίας, που εκτελέστηκε σε οικισμό στην περιοχή της Αλίαρτου στην Βοιωτία, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ κατασχέθηκαν καλώδια με τα οποία είχαν συνδέσει τα σπίτια τους με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Το συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προχώρησε στην αποσύνδεση των παράνομων ηλεκτροδοτήσεων και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, ένδεκα συλλήψεις κατοίκων της Αιγιαλείας που είχαν συνδέσει παράνομα τα σπίτια τους με έναν στύλο της Δ.Ε.Η., ενώ άλλες επτά συλλήψεις για τον ίδιο λόγο έγιναν την Δευτέρα σε τρεις οικισμούς στην περιοχή της Αταλάντης.