Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
kivotos_kosmou
Ελλάδα

«Κιβωτός του Κόσμου»: 500 ευρώ το ελάχιστο ποσό από τις κηδείες

Καταγγελίες πολιτών ότι δεν έλαβαν αποδείξεις και ευχαριστήριες επιστολές για τις δωρεές από τις κηδείες - Η «Κιβωτός» και στους γάμους

Τα 500 ευρώ ήταν το ελάχιστο ποσό που συγκεντρωνόταν σε κάθε κηδεία λέει στο LIVE NEWS η εθελόντρια της «Κιβωτού» που έχει αναλάβει να κρατά το επίμαχο κουτί δωρεών.

«Κόβαμε αποδείξεις»

Η κυρία Διαμαντοπούλου που εξακολουθεί να εργάζεται ως εθελόντρια στην «Κιβωτό» ξεκαθαρίζει πως όχι μόνο έκοβαν και την τελευταία απόδειξη αλλά έστελναν και ευχαριστήριες επιστολές στους δωρητές.
«Εγώ ήμουν πάνω από το κουτί. Εγώ κατέγραφα τα ονόματα. Και τα στέλνανε μετά, μου έδιναν απόδειξη ότι η κυρία Διαμαντοπούλου έφερε αυτά τα χρήματα και μπροστά μου τα έβαζαν στο χρηματοκιβώτιο και εκ των υστέρων έπαιρναν τον κατάλογο με τα ονόματα και έστελναν τις αποδείξεις και τις ευχαριστήριες επιστολές».

Ωστόσο, ούτε απόδειξη, ούτε επιστολή έλαβε μια γυναίκα που σε κηδεία στενού φίλου έριξε το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ στο κουτί της «Κιβωτού».

«Έβαλα 100 ευρώ στο κουτί καθώς η συνάδελφος έχασε τον γιο της 40 ετών. Δεν ξέρω που πήγαν αυτά τα χρήματα. Στο πλαστικό κουτί. Δεν είδα ούτε απόδειξη, ούτε τίποτα».

Απόδειξη δεν έλαβε ούτε μια άλλη κυρία που το 2015 κήδεψε τον σύζυγό της και δεν έμαθε ποτέ πόσα λεφτά δώρισαν τελικά οι άνθρωποι στην μνήμη του άντρα της.

«Ήρθε η ‘Κιβωτός’, δε μας έδωσε καμία απόδειξη. Πήραμε τηλέφωνο την άλλη μέρα, τους είπαμε δεν μας είπατε πόσα δώσανε οι άνθρωποι εκεί για να ξέρουμε να ευχαριστήσουμε και μας είπαν ‘ε τι να σας πούμε; 500, 600, 800 ευρώ;’»
Τους λέω ‘δεν είναι δυνατόν γιατί μόνο εγώ και οι γαμπροί μου δώσαμε περισσότερα από 800 ευρώ οπότε είναι πολύ περισσότερα. Πάρτε με να μου πείτε’. Δεν με πήραν ποτέ. Δεν μας έδωσαν απόδειξη ποτέ”.

Η εθελόντρια της δομής από την άλλη επιμένει πως το κουτί κάθε φορά ήταν σφραγισμένο, υπήρχαν αναλυτικές λίστες με τα ονόματα των δωρητών και όλες οι κηδείες στις οποίες παραβρέθηκαν ήταν μόνο φίλων και συγγενών.

«Ποτέ δεν μου είπαν έχουμε μια κηδεία να πας εσύ. Ποτέ. Ποτέ. Πήγαινα εγώ και τους έλεγα ‘έχω κηδεία εδώ, είναι γνωστός μου, φίλος μου, ανιψιός μου, ο ξάδελφος μου’. Μου δίνουν τη λίστα. Γράφω εκεί δίπλα εγώ ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και ποσό και μετά στέλνουν επιστολές και αποδείξεις».


Η «Κιβωτός» & στους γάμους

Αλλά όπως φαίνεται η «Κιβωτός» δεν εμφανιζόταν μόνο σε κηδείες και μνημόσυνα αλλά έδινε το παρών και σε γάμους και βαφτίσια.
«Είχα πάει και είχα φωτογραφήσει κάτι μπομπονιέρες πρόπερσι το Πάσχα για να τις πουλήσουν μετά να πάρουν χρήματα».
Όχι ένα και δύο αλλά 150 σχέδια είχαν φτιάξει οι άνθρωποι της «Κιβωτού» για να καλύψουν όλα τα γούστα των νεόνυμφων.
«Είχε διάφορα σχέδια, καμιά 150 σχέδια. Κι έφαγα κάνα δίωρο θυμάμαι. Φέρε τη μία, πάρε την άλλη, φέρε τη μία, πάρε την άλλη. Και λέω τι έγινε; Τελειωμό δεν έχουν;».

Άγνωστο παραμένει πάντως αν τελικά αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο πόσο που συγκέντρωνε η «Κιβωτός» από γάμους και κηδείες, δηλωνόταν.