Την ώρα που η μετακόμιση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας από το διαμέρισμα που έμεναν στη δομή του Κολωνού συνεχίζεται, οι καταγγελίες, τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας και οι ισχυρισμοί των πρωταγωνιστών προκαλούν ακόμα και διαδικτυακές συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του ιδρυτή της ΜΚΟ και σε άτομα που ζητούν να πέσει άπλετο φως στη σκοτεινή πλευρά της Κιβωτού.

Διαδικτυακές συγκρούσεις σε φόντο… εκατομμυρίων ευρώ

Μετά τις αποκαλύψεις, τα 400 παιδιά που ζούσαν σε δομές έγιναν 136, με μια σειρά από δωρεές να έχουν παγώσει και άλλες να έχουν ανακληθεί. Μετά την τελευταία εμφάνιση της πρεσβυτέρας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, η ίδια και ο σύζυγός της παραμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους.

Όπως αποκάλυψε το Live News και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η περιβόητη θυρίδα της Χίου έκρυβε 57.300 ευρώ. Η θυρίδα ήταν στο όνομα της μητέρας του 50χρονου ιερέα που αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Τράπεζα της Χίου, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις χρηματικών ποσών από λογαριασμό της Κιβωτού που περιείχε εκατομμύρια. Τα ποσά αυτά στη συνέχεια εξαφανίζονταν, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ορισμένα από αυτά τα χρήματα κατέληξαν στην επίμαχη θυρίδα.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες του 19χρονου

«Είχα αποφασίσει στις αρχές του περασμένου Μαΐου να μιλήσω σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν το έκανα γιατί έτυχε ένα περιστατικό και βρέθηκα στον δρόμο.

Ένας από τους συνεργάτες του πατέρα τότε με βρήκε στον δρόμο και η πρώτη του αντίδραση ήταν να με βρίσει και να μου σκάσει χαστούκια», δήλωσε ο 19χρονος πρώην τρόφιμος.

Τρόφιμοι που εξακολουθούν να στηρίζουν τον πατέρα Αντώνιο και τα μέλη της πρώην διοίκησης της Κιβωτού που απομακρύνθηκαν, μιλούν για αχαριστία και για μια εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ο 19χρονος που έκανε την αρχική καταγγελία για τον πατέρα Αντώνιο και τα όσα ζούσε σε δομή της Κιβωτού επαναλαμβάνει ότι δεν αντέδρασε στην παρενόχληση, επειδή είχε τον 50χρονο σαν δεύτερο πατέρα.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Οτιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε οτιδήποτε έγινε», ανέφερε ο 19χρονος.

O Ελλάδιος οδήγησε την κάμερα του Live News στο διαμέρισμα που ο ίδιος βρέθηκε σε απομόνωση για έναν ολόκληρο χρόνο, μαζί με άλλα 3 παιδιά που, όπως λέει, ήταν άτακτα.

«Για πόλεμο λάσπης» κάνουν λόγο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζει να ξετυλίγεται, με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο την ώρα που τα στοιχεία στα χέρια των αξιωματικών της Αστυνομίας αυξάνονται καθημερινά.

Αδειάζει το διαμέρισμα των 135 τ.μ. του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Στην περιοχή του Κολωνού έχουν φθάσει δύο φορτηγά για να ολοκληρώσουν τη μετακόμιση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε πρώτη φάση όλα τα αντικείμενα θα μεταφερθούν σε αποθήκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για όλα τα πράγματα που θα βγουν από το διαμέρισμα που έμεναν καταχρηστικά η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο έχει γίνει έλεγχος από το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ, καθώς θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία της δομής.