Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου, καθώς, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Πρόκειται για περισσότερα από πέντε πρόσωπα, που κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρησή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Μάλιστα, σύμφωνα και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους.

Μεταξύ των προσώπων που απομακρύνθηκαν ο Ιρακινός, που ήταν ο διευθυντής της δομής, αλλά και ο διαβόητος «Πασχάλης», που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, τόσο για ξυλοδαρμούς όσο και για παρενοχλήσεις.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι για την ασφάλεια των δομών.

347.000 ευρώ και καταθέσεις 14 εκατ.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φράση «πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα... μετρήσω» αποδίδεται στην πρεσβυτέρα, καθώς αυτό φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας όταν οι έρευνες έβγαλαν «λαβράκι» και μέσα σε κρύπτη βρέθηκαν τα μετρητά και οι χρυσές λίρες.
Μάλιστα, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και υποστήριξε ότι, μετά την καταμέτρηση, το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα, τα νεότερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Οι Αρχές περιμένουν τις απαντήσεις από ακόμα δύο τράπεζες και έτσι δεν αποκλείεται το ποσό να είναι μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν βρίσκονταν σε λογαριασμούς της Κιβωτού, ωστόσο διαχειριστές ήταν η ίδια και η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι όλες τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών. από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεότερα στοιχεία δείχνουν πως κάποια σημαντικά ποσά προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.