Ένα νέο περιστατικό κακοποίησης από την ίδια βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη, που λίγες ημέρες πριν καταδικάστηκε για παρόμοιο περιστατικό φέρνει στη δημοσιότητα το Live news. Η 47χρονη φαίνεται σύμφωνα με το βίντεο να χαστουκίζει ένα μικρό παιδί.

«Εσύ τι κοιτάς; Λες και θα φας κι εσύ… Εσύ κοιτάς λες και θα φας».

To παιδάκι έχει «παγώσει». Κοιτά αποσβολωμένο τη δασκάλα του που μόλις το έχει χαστουκίσει. Ένα μωρό, που κρέμεται απ’ τα χείλη της και δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που μόλις του συνέβη.

 Το σοκ για τους γονείς να δουν σε βίντεο στο διαδίκτυο την 47χρονη να χαστουκίζει το παιδί τους, ήταν τεράστιο.

 «Μετά τις αποκαλύψεις, φυσικό είναι οι γονείς παιδιών που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον συγκεκριμένο σταθμό να αναρωτιούνται εάν και το δικό τους μωρό έχει βιώσει παρόμοιες καταστάσεις», λέει ο συνήγορος των γονεών.

 «Είχε λίγα σημάδια στο πρόσωπο. Που σημαίνει ότι κάποιος την έπιασε δια της βίας εκεί αλλά ένα σημάδι στο παιδί, σε αυτήν την ηλικία, δεν πάει το μυαλό σου ότι προέρχεται από κακοποίηση. Εκείνη την ημέρα που συνέβη αυτό, το μωρό ήταν ιδιαιτέρως ανήσυχο. Δεν κοιμήθηκε δηλαδή. Έκλεγε συνεχώς. Αυτό είναι ό,τι το χειρότερο. Ειδικά σε βρέφη που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν, να πουν οτιδήποτε. Είναι δυνατό να χτυπάς τα παιδιά; Τα μωρά; Τα βρέφη;», λέει ο παππούς του βρέφους.

 Ανατριχιαστικές περιγραφές

Τον απαράδεκτο τρόπο που φέρεται να συμπεριφερόταν στα βρέφη η δασκάλα τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, περιέγραψε η συνάδελφός της που την κατήγγειλε.

«Η … χτυπάει όποιο παιδί είναι νευρικό και όποιο κλάψει. Μόλις καταλαβαίναμε ότι χτύπησε ένα παιδί, τρέχαμε να της το πάρουμε. Την έχω δει να πιάνει απότομα παιδί και να το πετάει στο κρεβάτι. Να σηκώνει παιδί και να το βάζει βίαια στο καθισματάκι του φαγητού, τσαλακώνοντας τα ποδαράκια του και να το δένει εξίσου βίαια.

 »Μιλάει έντονα στα παιδιά, τους φωνάζει κι εκείνα την τρέμουν. Ακόμη και σε παιδάκια που είναι με πυρετό και είναι φυσιολογικό να γκρινιάζουν. ‘Κοιμήσου. Τι σε έστειλε η μαμά σου σήμερα εδώ; Τι είμαστε εμείς;’ την είχα ακούσει να λέει. ‘Κάτσε εδώ, γιατί κλαις; Μας έχεις πάρει το κεφάλι. Έλεος’».

 Την καταγγελία της ωστόσο, ακολούθησε ανώνυμο απειλητικό μήνυμα από γονέα προς την ίδια αλλά και τις υπόλοιπες υπεύθυνες του σταθμού.

 Σύμφωνα με το Live News το μήνυμα ανέφερε: «Λοιπόν, άκουσέ με προσεκτικά. Το βίντεο που κυκλοφόρησε, πιστεύω το είδες. Άρα ήσουν και εσύ ηθική αυτουργός μαζί με την… και το τέρας. Εξαφανίσου από τη Θεσσαλονίκη και εσύ. Διαφορετικά, αποχαιρέτησε τους δικούς σου. Θα σε κλαίνε. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό έτσι;

 »Ξέρουμε τα πάντα για σένα. Διευθύνσεις της …, του τέρατος και της… Δεν χρειάζεται να σου πω το τι σας περιμένει. Αυτά που πέρασαν τα παιδάκια από εσάς, εσείς θα περάσετε 20 χιλιάδες φορές χειρότερα. Όχι μόνο από τον νόμο, αλλά και από τον δικό μας νόμο». 

Μία ακόμη, πρώην εργαζόμενη στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με το Live News ισχυρίστηκε ότι είχε παρατηρήσει τη βίαιη συμπεριφορά της 47χρονης και μάλιστα είχε ενημερώσει και τη διευθύντρια.

 «Είχα δει με τα μάτια μου ένα περιστατικό με δίδυμα αγοράκια. Το ένα έκλαιγε και η … το σήκωσε, το έβαλε πάνω σε ένα τραπεζάκι και την είδα να το χτυπάει με τα χέρια της στο πρόσωπο σφαλιάρα και στην πάνα.

 »Μίλησα με την υπεύθυνη της τάξης μου και εκείνη μου είπε ‘πάλι καλά δεν ήσουν εδώ μετά, που τον έβαλε στο κρεβάτι και συνέχισε να τον χτυπάει’. Την επόμενη μέρα το είπα στη διευθύντρια. Δεν το πίστεψε και μου είπε ότι έχουν περάσει πολλά παιδιά από τα χέρια της … και κανένας δεν έκανε παράπονο.

 Από την πλευρά της η διευθύντρια του σταθμού, ξεκαθαρίζει τη θέση της στην κάμερα του LIVE NEWS.

 «Θέλω να ζητήσω μία τεράστια συγνώμη. Εγώ παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί, δεν μπαίνω έξω από το κάδρο. Ντρέπομαι πάρα πολύ και καλώ τους γονείς εάν έχουν κάτι παραπάνω να μου πουν από αυτό που μέχρι τώρα ξέρω να έρθουν να με βοηθήσουν», σημειώνει η διευθύντρια του σταθμού.

 Η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος, η οποία στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος της, κρίθηκε ένοχη, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.