Θυελλώδης είναι η ταχύτητα με την οποία «τρέχουν» οι εξελίξεις για την Κιβωτό, με πληροφορίες για τις δωρέες και τη συμπεριφορά των στελεχών προς τους προσφέροντες

Ένα πρόσωπο που έδωσε ακίνητο στην Κιβωτό θα μιλήσει για την απίστευτη κατάσταση που έχουν βρεθεί όσοι έδωσαν από το υστέρημά τους ακίνητα για τους ευγενείς σκοπούς της οργάνωσης και τώρα βλέπουν το μπαράζ αποκαλύψεων στις τηλεοπτικές οθόνες να παίρνει μορφή τσουνάμι. Η ανθρώπινη πικρία, το «ευχαριστώ» που δεν άκουσε θα αποτυπωθεί ανάγλυφα στον κύριο Μιχάλη.

«Δεν ξέρω και εγώ τι μπορώ να κάνω, μπορώ να κάνω και τίποτα; Τι να κάνεις τώρα; Τώρα δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Τους έπαιρνα τηλέφωνο για να μιλήσω στον πατέρα Αντώνιο και δεν εμφανιζότανε και ούτε ένα ευχαριστώ δεν ακούσαμε τελικά, ούτε ένα ευχαριστώ δεν ακούσαμε. Να του μιλήσω και να του πω καλά ένα ευχαριστώ δεν ξέρατε να πάρετε να πείτε;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης.

Είχε προβλέψει ως όρο ο δωρητής του ακινήτου της οδού Ανατολής: «Η δωρεοδόχος εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο Κιβωτός του Κόσμου αναλαμβάνει υποχρέωση να φροντίζει την εντολέα σε σχέση με τα έξοδα διαβίωσης ενδεικτικά την πληρωμή του κατάλληλου προσώπου που θα μεριμνά για την φροντίδα της και την φροντίδα της κατοικίας της, των κοινοχρήστων, των λογαριασμών, τα έξοδα νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τα έξοδα κηδείας».

Στο Άργος εντυπωσιάζει ο όρος για τα λάδια: «Συμφωνείται η δωρήτρια να έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του δωρούμενου αποθηκευτικού χώρου τοποθετώντας δύο δοχεία λάδι».

Δεν τηρήθηκε ο όρος της Τούφας Χαλανδρίου

«Η δωρεοδόχος αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κιβωτός του Κόσμου αναλαμβάνει την υποχρέωση και υπόσχεται να συστήσει δικαίωμα οικήσεως υπέρ του δωρητή διάρκειας 3 ετών μετά την ημερομηνία θανάτου της συζύγου του δικαίωμα που μπορεί να ασκήσει ο ίδιος. Η δωρεά συνίσταται υπό τον όρο δωρεάν φιλοξενίας στο δωρηθέν, παιδιών και νέων μέχρι 25 ετών που σπουδάζουν ή εργάζονται ή μονογονεϊκών οικογενειών».

Πληροφορίες του «Live News» από περίοικους θα πουν πως ποτέ δεν είδαν να γίνεται τέτοια χρήση.

«Εγώ μένω χρόνια εδώ θα το ήξερα αν στην γειτονιά μας είχε γίνει τέτοιο πράγμα, αλλά το ακίνητο δεν είναι δομή, ούτε έχω δει άγνωστους να πηγαινοέρχονται ούτε και γράφει κάτι» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Mε όρους την ευεργεσία παιδιών ήθελε να δώσει το σπίτι του και και ο ευεργέτης της Νέας Ιωνίας.

Για δομή φιλοξενίας δόθηκε το ακίνητο στο Τρίλοφο και εδώ είναι άγνωστο τι απέγινε. Πληροφορίες λένε πως έμεινε αναξιοποίητο.

Ιδού όμως και αυτή η καταγγελία-σοκ από συγγενή δωρήτριας της Κιβωτού. Στην αποκλειστική μαρτυρία της θα καταγγείλει απερίφραστα πως θα κινηθεί νομικά για να πάρει πίσω την πατρογονική περιουσία.

«Εγώ έκανα την αγωγή. Η Κιβωτός απάντησε στην αγωγή μου ότι συνεχίζουν να διεκδικούν την περιουσία γιατί ήμουν πολύ βίαιη και τα λοιπά και όντως τους το άφησε η μαμά μου με τη θέλησή της, επίσης να σας πω ότι όταν ήρθαν αυτοί οι κύριοι στο σπίτι μου ζήτησαν τα κλειδιά του σπιτιού μου και τα λοιπά κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο, γιατί δεν έκαναν αποδοχή της κληρονομιάς, ήρθανε χωρίς να κάνουνε αποδοχή, να μου ζητήσουνε τα κλειδιά του σπιτιού, είναι παράνομο αυτό. Βέβαια, η αποδοχή της κληρονομίας γίνεται αυτόματα σε 2 χρόνια αν εγώ δεν έκανα αγωγή παρόλα αυτά όμως ήταν παράνομο» καταγγέλλει η συγγενής δωρήτριας.

Η ίδια θα περιγράψει τα ακίνητα και θα πει πως η μητέρα της τα άφησε όλα ενώ νοσηλευόταν.