Οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, όπου ένας 11χρονος σκοτώθηκε όταν έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, συγκλονίζουν, με τους γονείς να μιλάνε για το σοκ που έχει προκαλέσει στα παιδιά τους ο αδόκητος χαμός του συμμαθητή τους.

Μητέρα παιδιού καταγγέλλει πως τα παιδιά τους, που βρίσκονταν στην αυλή την ώρα της έκρηξης, δεν έχουν ψυχολογική στήριξη και «χρειάζονται βοήθεια».Όπως είπε η μητέρα, τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον άτυχο Βασίλη είδαν τον συμμαθητή τους κάτω στο έδαφος όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα και σοκαρισμένα άρχισαν να τρέχουν.

«Τα παιδιά έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον Βασίλη, απλώς τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά, γιατί έπαιζαν από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Βασίλης από την αριστερή. Δηλαδή, θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση», είπε στο epiloges.tv.

Η γυναίκα αναφέρει ότι τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουντζούρες και σε κατάσταση σοκ. «Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κοίταξαν να σώσουν τους εαυτούς τους». Οι γονείς μάλιστα έψαχναν τα παιδιά τους, όταν πήγαν πανικόβλητοι και οι ίδιοι στο σχολείο: «Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι σειρήνες και τρέξαμε στο σχολείο. Μας είπαν ότι τα παιδιά ήταν καλά, αλλά είχαν φύγει».

Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας», ενώ, όπως τονίζει, «ο δήμαρχος Σερρών ήταν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" και έλεγε ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν ψυχολόγοι δίπλα στα παιδιά. Αυτό δεν έχει συμβεί».