H θεία των δίδυμων παιδιών του πατρός Αντωνίου μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS, περιγράφοντας την ιστορία των δύο αγοριών που σε ηλικία 10 ετών ήρθαν στην Ελλάδα από το Κονγκό, κουβαλώντας μαζί τους βιώματα που τα στιγμάτισαν.

«Αυτά τα δύο παιδιά, σε μία πολύ μικρή ηλικία, 2 ετών, χάσανε τον θείο μου (σ.σ.: τον πατέρα τους) ξαφνικά από καρδιά. Λίγο μετά χάνουν τη μάνα τους, χάνουν ό,τι ξέρουν και ό,τι είναι σταθερά γι’ αυτούς. Φεύγουν, τα φέρνουμε εδώ, θεωρώντας πως κάνουμε ό,τι καλύτερο και εμείς, προκειμένου να μη μείνουν στο Κονγκό στη μέση του πουθενά, μέσα σε εμφυλίους και τέτοια και μέσα στη φτώχεια, αφού μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».

Η θεία των παιδιών εξηγεί πως αυτά τα δύο 20χρονα αγόρια έχασαν για δεύτερη φορά, μετά τον χαμό των βιολογικών γονιών τους, το σημείο αναφοράς τους.

«Αυτά τα δύο παιδιά αυτήν τη στιγμή τραβάνε ένα άλλο ζόρι, γιατί εκεί που είχαν μία ασφάλεια και δύο ανθρώπους, καταλαβαίνετε τι γίνεται με όλες αυτές τις δημοσιεύσεις γι' αυτά τα παιδιά».

«Τι φταίμε εμείς;»

Η θεία των διδύμων αποκαλύπτει πως τα δύο αγόρια βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από την ημέρα που ξέσπασε η υπόθεση της Κιβωτού.

«Μία εβδομάδα δεν πήγαν στη δουλειά τους, είχαν διάφορες επιθέσεις λεκτικές, φραστικές, τα κυνήγησαν. "Α, είστε οι γιοι του παπά, πάρε να έχεις". Τα έχουν σταυρώσει και λένε "δεν θέλουμε να βγούμε" και κλαίνε και στενοχωριούνται και μου λένε "έλεος, τι φταίμε εμείς;"».

Είχαν την ατυχία να χάσουν και τους δύο γονείς σε τρυφερή ηλικία. Πρώτα έχασαν τον πατέρα τους από ανακοπή και λίγους μήνες μετά η μητέρα τους έμαθε πως έχει καρκίνο.

«Πριν πεθάνει, επειδή τα παιδιά μένουν μόνα τους, καταλαβαίνετε Κονγκό τι σημαίνει, προσπαθεί να βρει πού θα πάνε τα παιδιά της».

Επιχειρεί να τα στείλει στον θείο τους στην Αμερική, όμως δεν τα καταφέρνει. Και τότε μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο Ελλάδα και Κιβωτός του Κόσμου.

«Έρχονται στην Ελλάδα, λοιπόν, και μένουν με τον πατέρα (Αντώνιο) διότι μιλάνε γαλλικά, δεν ξέρουν ελληνικά».

Τα παιδιά θα φοιτήσουν στη Λεόντειο Σχολή. Τα δίδακτρα, ένα μέρος, θα τα καλύψει το ίδιο το σχολείο και τα υπόλοιπα ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος θα υιοθετήσει μάλιστα τα δύο αγόρια από το Κονγκό για να μη ζήσουν έναν ακόμη ξεριζωμό όταν κλείσουν τα 18.

«Δεν κάνουν χλιδάτη ζωή»

Μια ματιά στα social media των αγοριών αρκεί για να δει κανείς την έντονη κοινωνική ζωή που σε καμία περίπτωση δεν είναι χλιδάτη, λέει στο LIVE NEWS η θεία τους.

«Πήγαν φαντάροι, ο ένας σπουδάζει, εργάζονται ως σερβιτόροι. Καμία χλιδάτη ζωή. Επειδή είδαν κάποιες φωτογραφίες, δηλαδή Χριστούγεννα άμα ντυθεί κάποιος ή έχει μία φωτογραφία, σημαίνει ότι κάνει χλιδάτη ζωή;».

Οι βιολογικοί συγγενείς των παιδιών εξακολουθούν να έχουν την καλύτερη γνώμη για τον πατέρα Αντώνιο, τονίζοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζουν τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες.

«Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται πίσω από κλειστούς τοίχους πουθενά. Δεν μπορώ να ξέρω για τον Βόλο, την Καλαμάτα». Εκτός όμως από τα δίδυμα αγόρια, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν υιοθετήσει κι ένα τρίτο παιδί, τον 11χρονο Νώε.