Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις και τα όσα συνεχώς βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου.
Οι έρευνες των αρχών τρέχουν ταχύτατα ενώ στο στόχαστρο έχουν τεθεί τα οικονομικά της ΜΚΟ με τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να σκαλίζουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης και τις τραπεζικές καταθέσεις των πρώην στελεχών.

Στη Χίο η Οικονομική Αστυνομία

Σήμερα, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να μεταβούν στη Χίο προκειμένου να ανοίξουν μια τραπεζική θυρίδα, η οποία φέρεται να ανήκει στη μητέρα του Πατέρα Αντωνίου. Οι ελεγκτές, μάλιστα, έχουν καταθέσει αίτημα προς την Τράπεζα να σφραγίσει τη θυρίδα, ώστε η διαχειρίστρια να μην έχει πρόσβαση σε αυτή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες η συγκεκριμένη θυρίδα διαπιστώθηκε πρόσφατα πως ανήκει στη μητέρα του ιδρυτή της Κιβωτού και πως παραμένει ανέγγιχτη εδώ και αρκετούς μήνες. Οι Αρχές εκτιμούν πως στη θυρίδα ενδεχομένως να κρύβεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο να μην φαίνεται στις κινήσεις της απερχόμενης διοίκησης.

«Η θυρίδα δεν θυμάμαι τι έχει»

Από την πλευρά της, η μητέρα του πατέρα Αντωνίου σπάει τη σιωπή της και μιλά για πρώτη φορά για τη θυρίδα που βρέθηκε στο όνομά της, καθώς και για τα 60.000 ευρώ στον τραπεζικό της λογαριασμό.

«Το ήξερα ότι έχω θυρίδα στην τράπεζα. Η θυρίδα δεν θυμάμαι τι έχει… έχει κάτι…», δήλωσε στον Alpha για τη θυρίδα στην τράπεζα της Χίου ενώ για το λογαριασμό με τις 60.000 ευρώ σχολίασε: «Αυτά τα είχαμε πάει για τα παιδιά, ρωτήστε τον πάτερ. Το ήξερα ότι αυτά τα λεφτά ήταν στο όνομά μου, το ήξερα… Του μπαμπά… Του άντρα μου… Τα είχαμε πάρει και τα μοιράσαμε στα παιδιά μας…».


Χρυσαφικά στο διαμέρισμα του πατέρα Αντωνίου

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν και τα χρυσαφικά που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία στο διαμέρισμα του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή, στον τελευταίο όροφο της δομής επί της οδού Σαρπηδώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα ήταν κρυμμένα σε ένα μεγάλο σακίδιο και το βάρος τους υπολογίζεται σε 15 κιλά.

Ανάμεσα στα τιμαλφή βρέθηκαν μέχρι και βέρες που είχαν δώσει ιδιώτες στον πατέρα Αντώνιο ως δωρεά προς τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση.