Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού, καθώς η χθεσινή νύχτα ήταν μια νύχτα σοβαρών επεισοδίων και συγκρίσεων με τους αστυνομικούς.

Από το πρωί της Τετάρτης σε εξέλιξη βρίσκονται ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις πάνοπλων ανδρών της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ ενώ επιστρατεύτηκε και η ΑΥΡΑ, οι οποίοι πραγματοποιούν εφόδους ακόμη και σε σπίτια αναζητώντας τους υπαίτιους των χθεσινών επεισοδίων.

Επιχειρήσεις έγιναν στο Ζεφύρι, το Μενίδι, τα Λιόσια και τον Ασπρόπυργο με τους Ρόμα να ξεσπούν στη θέα των αστυνομικών ζητώντας δικαιοσύνη.

«Δεν κοιτάνε εδώ που ζούμε; Να ντραπούνε μια στάλα. Την κατάσταση που έχουμε δεν την βλέπουνε; Για 20 ευρώ; 20 χρονών παιδάκι; Μωρό σκοτώσανε». «Αν πεθάνει δεν ξέρω τι θα γίνει. Δικαιοσύνη ζητάμε», ήταν κάποια από τα σχόλια των ομόφυλων του νεαρού Κώστα στην κάμερα του Mega.

Έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παντού ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι ξεσπούν, ζητώντας δικαιοσύνη για τον 16χρονο Κώστα.

Έλεγχοι και στον Ασπρόπυργο, εκεί όπου χθες το βράδυ ομάδα Ρομά διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ και αμέσως μετά του έβαλε φωτιά.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτια στα νεόκτιστα του Ασπροπύργου.

Και εκεί, οι κάτοικου εκφράζουν την οργή τους. Τοπικοί φορείς ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων.

Στα Άνω Λιόσια, αστυνομικοί συνοδεία περιπολικών μπήκαν στον καταυλισμό στις 10.00 το πρωί προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη λεωφόρο Φυλής.

Οι πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι η επιχείρηση διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός.

Επιθέσεις έχουν γίνει σε λεωφορεία και πυροσβεστικά οχήματα, υπάρχουν τραυματισμοί, πετάγονται πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς, ενώ οι εθνικές οδοί παραμένουν κλειστές. Το θλιβερό σκηνικό συμπληρώνουν καμένοι κάδοι και αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί εφτά συλλήψεις ενώ όλη τη νύχτα ισχυρή αστυνομική δύναμη θα βρίσκεται επί ποδός στη δυτική Αττική υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Φωτιές στον Κορυδαλλό

Νέες εστίες έντασης έχουν αρχίσει να δημιουργούνται σε διαφορές περιοχές της Αττικής από ομάδες Ρομά που συγκεντρώνονται στήνοντας οδοφράγματα και βάζοντας φωτιές.

Συγκεκριμένα επικρατεί ένταση στον Άνω Κορυδαλό όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα και ανάβουν φωτιές σε κάδους.

Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται άτομα και στην περιοχή του Ασπρόπυργου καθώς και στο Νομισματοκοπείο.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega