Μία ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οδό Ηρούς στον Κολωνό σε κατάστημα το οποίο κάνει διανομή καπνικών ειδών.
Η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που ακούστηκε μέχρι και την περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στην ΓΑΔΑ. Παράλληλα, σε ακτίνα 100 μέτρων έχουν σπάσει τζάμια σε πολλές πολυκατοικίες ενώ έχουν σημειωθεί καταστροφές σε αυτοκίνητα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διενεργεί έρευνα για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, το κατάστημα καπνικών έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ γύρω από αυτό όλα τα τζάμια από άλλα μαγαζιά έχουν επίσης καταστραφεί. Σε απόσταση 100 μέτρων λόγω του ωστικού κύματος έχουν σπάσει υαλοπίνακες.

Οι διαχειριστές και ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών έχουν έσπευσαν να σπάσουν τα τζάμια και να τα απομακρύνουν προκειμένου να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα.

Η σφοδρότητα της έκρηξης δείχνει ότι δεν πρόκειται για κάποιον εμπρησμό με ένα απλό γκαζάκι γι' αυτό και στο σημείο έχει σπεύσει Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ελληνικής αστυνομία, ενώ πυρκαγιά δεν υπήρξε όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική.