Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό, ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, μέσα στις επόμενες δύο μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στον ανήλικο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυρά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δείξουν αν ο ανήλικος Ρομά είχε καταναλώσει φαρμακευτικές, ναρκωτικές ή άλλες τοξικές ουσίες και τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr και του δημοσιογράφου Στράτου Λούβαρη.

Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 16χρονου μέσω του δικηγόρου της είχε ζητήσει να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, πάντως, αποτελούν μια πάγια διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως και η εξέταση αίματος, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στον 16χρονο την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε ότι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προέρχονται από τραύμα από σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Κατά την εξέταση στον 16χρονο, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανήλικος Ρομά συνεχίζει να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα αν ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι.

Παράλληλα, εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες και ημέρες για την κατάσταση του 16χρονου. Τη Δευτέρα, οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες,  μείωσαν σταδιακά τις καταστολές, για να δουν πώς θα αντιδράσουν ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του. Ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι συγγενείς του μαζί με τον αντιπρόεδρο του οικισμού Ρομά Αγίας Σοφίας έφτασαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας του.

Στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» βρέθηκε και η σύζυγος του 16χρονου Ρομά, η οποία ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους γονείς του 16χρονου έχει επιτραπεί αρκετές φορές να δουν τον γιο τους στη ΜΕΘ και ελπίζουν σε ένα πραγματικό θαύμα για τη ζωή του.