Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά ο οποίος το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό.

Επεισόδια με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Στην πλατεία Καμάρας στη Θεσσαλονίκη άτομα πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και η Αύρα.

Στη συνέχεια τα άτομα κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα από την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ.  Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος από το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επεισόδια έγιναν και στην Αθήνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Και σε αυτή την περίπτωση επιστρατεύτηκε η Αύρα, ενώ έγιναν είκοσι προσαγωγές.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Κρήτη

Στην Κρήτη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Χανιά και Ηράκλειο από φορείς, πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες.

Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε μπροστά από την Δημοτική αγορά και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης – υπο την διακριτική παρουσία της αστυνομίας – η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, σύμφωνα με το flashnews.

Στο Ηράκλειο άτομα που συμμετείχαν στην πορεία ενώ περνούσαν από τη λεωφόρο Καλοκαιρινού και τους εμπορικούς δρόμους γύρω από τα «Λιοντάρια» προξένησαν πολλές ζημιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.

kriti-epeisodia