Νέα βήματα για τη ναυπήγηση των φρεγατών FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό κάνει τις τελευταίες εβδομάδες η Naval Group.

Συγκεκριμένα, μόλις επτά εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ της FDI HN1 στη δεξαμενή, στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, πέντε προεξοπλισμένοι τομείς της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «KIMΩN» τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.

Οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη έχουν ήδη παραδοθεί στο Λοριάν και η τοποθέτησή τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.

[#NAVGREEK] ⚓🇬🇷 7️⃣ weeks after the entry of the 1️⃣st block of the first FDI HN in the dry dock, 5️⃣ pre-outfitted...

Δημοσιεύτηκε από Naval Group στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022
Ο Gilles Langlois, διευθυντής του Προγράμματος FDI HN, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρεί όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025».
naval2
Όπως έχει γίνει γνωστό, η πρώτη από τις φρεγάτες Belharra, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, θα ονομαστεί «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες φρεγάτες θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025, ενώ η τρίτη το 2026.
naval1

Τα χαρακτηριστικά των φρεγατών Belharra

Η φρεγάτα FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

⚓️🇬🇷 To reinforce the ramp-up of its operations in Greece, Naval Group will open Naval Group Hellas, its 100% subsidiary...

Δημοσιεύτηκε από Naval Group στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022
Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4, καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

[#NAVGREEK] ⚓🇬🇷 Live from our Lorient construction site! Snapshot of the dynamometer installation and operation. We are pleased to call on the 🇬🇷 company CROSS TECHNICAL SERVICES for this mission.

Δημοσιεύτηκε από Naval Group την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet, που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, ενώ η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.