Στην προβλεπόμενη εξαμηνιαία «συντήρηση ικανότητος αλεξιπτωτιστή» στατικού ιμάντα προέβη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με την εκτέλεση θαλάσσιου άλματος στατικού ιμάντα από ένα μεταφορικό ελικόπτερο τύπου CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ).

Το άλμα αυτό πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής και των έναντι αυτών ακτών της Σαλαμίνος, μπροστά από την ακτή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

Σε αυτό, εκτός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συμμετείχαν οι διοικητές και το προσωπικό της νέας Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, και αυτοί στο πλαίσιο συντηρήσεως ικανότητος αλεξιπτωτιστή.
15_dec_006
15_dec_003
15_dec_005

Μετά το πέρας του άλματος ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΕΕΔ, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αναβαθμίσεως των λιμενικών υποδομών του στρατοπέδου καθώς και για την πορεία της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων εξειδικευμένων κλιμακίων συντηρήσεως του εξοπλισμού των Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, που αυτήν την περίοδο υλοποιούνται σε χώρους του Κέντρου.