dikastirio
Ελλάδα

Αλμυρός: Αθωώθηκε ο πατέρας που «έβγαλε καραμπίνα» εναντίον συμμαθητών του γιου του - Πώς ανετράπη η κατηγορία

Το παιδί του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τους τρεις συμμαθητές του, χωρίς το σχολείο να παρεμβαίνει για την προστασία του 12χρονου

Οι εις βάρος καταγγελίες ενός γονιού στον Αλμυρό που κατηγορήθηκε ότι έβγαλε καραμπίνα για να εκφοβίσει συμμαθητές του παιδιού του ανατράπηκαν πλήρως την Δευτέρα.

Ειδικότερα, βάσει όσων προέκυψαν στο δικαστήριο οι 13χρονοι έπεσαν σε αντιφάσεις και όπως φαίνεται έλεγαν ψέματα για την απειλή με καραμπίνα από τον πατέρα του συμμαθητή τους.

Σύμφωνα με το gegonotanews, όπως αποκαλύφθηκε ο 12χρονος δεχόταν εκφοβισμό από τους συμμαθητές του. Μάλιστα σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας που κατηγορείται ότι έβγαλε καραμπίνα εναντίον τους, το παιδί τους είχε υποστεί βασανιστήρια στα χέρια των συμμαθητών του.

Τον χάραξαν με σουγιά!

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως από τις μαρτυρίες. Εντός του σχολείου και εν ώρα λειτουργίας, η παρέα των παιδιών έδεσε το 12χρονο τον χάραξε με σουγιά και τον έκαψε με τσιγάρο… Μάλιστα ο φερόμενος ως θύτης του περιστατικού, σύμφωνα με το δικηγόρο τιμωρήθηκε με αποβολή έξι ημερών από το σχολείο.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες, τα παιδιά των μαρτύρων κατηγορίας και ένα ακόμη , έβαλαν “μπροστά” σε κλοπή δικύκλου τον 12χρονο συμμαθητή τους. Ο 12χρονος ομολόγησε στην αστυνομία, η “συμμορία” τον θεώρησε “καρφί” και τον απείλησαν στο σχολείο , γι’ αυτό και τον ακολούθησαν και έξω από το σπίτι του, οπότε μετά παρουσίασαν το ψέμα με την καραμπίνα.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε εκτίμηση επιτροπής του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία ο 12χρονος που δέχεται bullying είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και το περίεργο είναι γιατί δεν παρακολουθεί μαθήματα σε ειδικό σχολείο, αλλά παραμένει στο Γυμνάσιο Αλμυρού όπου βιώνει την “κόλαση”.

Το παιδί του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τους τρεις συμμαθητές του, χωρίς το σχολείο να παρεμβαίνει για την προστασία του 12χρονου.

«Προστατεύστε το παιδί μου», είπε η μητέρα του 12χρονου στους δικαστές , όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την … εξύβριση και την απειλή στους συμμαθητές του γιού της.

Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά της “συμμορίας” μέσα στο δικαστήριο, δύο εκ των οποίων είναι παιδιά του ζευγαριού που έκανε σε βάρος της και εις βάρος του συζύγου της την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

«Τους είπα μόνο να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν γιατί είναι αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», δήλωσε η ίδια, ενώ όταν σταμάτησε τα παιδιά για να τους μιλήσει της απάντησαν : τι θες ρε κ…..α. «Ήρθε τρέχοντας το παιδί μου εκείνη την ημέρα από το σχολείο και έκλαιγε. Τον είχαν πιάσει από το λαιμό και τον απειλούσαν γιατί ηταν “καρφί”. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε -διότι έψαχναν το παιδί μου- τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα, η οποία δάκρυζε συνεχώς.

Πώς ανετράπη η κατηγορία εναντίον του πατέρα

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. “Δεν έχω καραμπίνα , δεν είμαι κυνηγός, ένας άνεργος άνθρωπος είμαι που δεν ημουν καν στο συμβάν με τα παιδιά”, απάντησε στους δικαστές. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει καταγγείλει ποτέ τους βασανιστές του παιδιού του, απάντησε πως φοβάται μετά για την τύχη του στο σχολείο από τα αντίποινα.

Στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους. Ο μάρτυρας περνούσε εκείνη την ώρα να πάι στην επιχείρησή του και ούτε τον πατέρα του 12χρονου είδε με καραμπίνα, παρά μόνο μια μητέρα να παρακαλέι να αφήσουν ήσυχο το παιδί της , σε μια σκηνή έντασης.

Οι γονείς που κατήγγειλαν οτι “βγήκε” καραμπίνα στα παιδιά τους χαρακτήρισαν τον 13χρονο γιό τους απλά ζωηρό και επιβεβαίωσαν ότι πήρε 6ήμερη αποβολή μετά το επεισόδιο με τον 12 χρονο, αλλά όταν ρωτήθηκαν για την αιτία ης αποβολής μετά από τα βασανιστήρια απάντησαν ότι δεν θυμούνται λεπτομέρειες και ότι «δεν δικάζεται σήμερα αυτό το γεγονός».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το κατηγορούμενο ζευγάρι, με τον δικηγόρο κ. Μακρή να δηλώνει πως δεν αφήσει την υπόθεση καθώς και ο ίδιος κατάγεται από τον Αλμυρό. Θα ζητήσει διερεύνηση για την στάση του διευθυντή του σχολείου και ευθύνες για όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό, ενώ θα καταθέσει αναφορά εις βάρος δημοσιογράφων για διαγραφή τους καθώς όπως είπε ενημερώθηκε ότι κυνηγούσαν για δήλωση τον 12χρονο μέσα στο σχολείο.