Δίχως τέλος είναι οι καταγγελίες στο σχολείο του 14χρονου Μάκη ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή, με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν εξονυχιστικά τις ηλεκτρονικές συσκευές του νεαρού μαθητή, χωρίς να αποκλείουν κάποιο σενάριο.

Παράλληλα κι έπειτα από αρκετές ημέρες, τα στόματα ανοίγουν και αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο έφηβος δεχόταν bullying στο σχολείο, με αρκετούς γονείς να καταγγέλλουν πως ο διευθυντής της σχολικής μονάδας γνωρίζει τα πάντα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής φέρνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το σχολείο, προκύπτουν νέα δεδομένα στην κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω γυμνάσιο τα τελευταία δύο χρόνια. Στο βίντεο καταγράφεται άγριος ξυλοδαρμός μιας ανήλικης μαθήτριας του σχολείου αυτού, από ομάδα κοριτσιών και αγοριών. Αυτός μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα της, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Παράλληλα, η μητέρα της ανήλικης αναφέρει πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι «έδωσε» η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη», ενώ σημείωσε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

«Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Ο Δ. Φουφόπουλος, δικηγόρος της μητέρας, μίλησε για συστηματικό bullying, με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές, τονίζοντας πως «στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού».

Ο δικηγόρος υπογράμμισε πως για όλα όσα έχουν λάβει χώρα είναι ενήμερη και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπουργείο Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

«Δεν θα υπάρξει έκπτωση σε κανέναν τομέα»

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, που πήγε στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, μετά τις καταγγελίες για bullying στο σχολείο που φοιτούσε ο 14χρονος, τόνισε πως «δεν θα υπάρξει έκπτωση σε κανέναν τομέα».

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για το εάν η άγρια συμπλοκή μαθητών στο Άλσος Βεΐκου συνδέεται με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη, ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Μελετάμε, διερευνούμε όλες τις περιπτώσεις με ανθρώπους που ανέλαβαν τις προκαταρκτικές έρευνες». Όπως είπε, πρόκειται για σοβαρά γεγονότα, που αν επιβεβαιωθούν, δεν θα υπάρξει «καμία μα καμία έκπτωση από το υπουργείο Παιδείας», που θέλει τόσο την αναβάθμιση του σχολείου, όσο και τη φροντίδα για την ψυχολογία και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών.

«Χαμός» στο Γυμνάσιο που βρισκόταν ο 14χρονος

Παράλληλα, η η σχολική κοινότητα του 54ου Γυμνασίου Αθηνών μετά και τη βίαιη συμπλοκή που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς οι μαθητές πήγαν εκδρομή στο Άλσος Βεΐκου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που υπήρχε μετά την αυτοκτονία του 14χρονου, ωστόσο, εκεί βρέθηκαν και οι μαθητές ενός σχολείου του Παγκρατίου.

Η λογομαχία εξελίχθηκε σε μια αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια, με αφορμή μία παρέα από το άλλο σχολείο που ενόχλησε μία κοπέλα από το σχολείο των Σεπολίων.