Αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Η.Π.Α απέστειλαν οι Έλληνες εισαγγελείς, αναζητώντας απαντήσεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω κακόβουλων λογισμικών. 

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν με το αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν να εντοπίσουν τα  ηλεκτρονικά ίχνη των SMS που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων  πολιτικών και δημοσιογράφων.

Το αίτημα απευθύνεται στις αμερικάνικες αρχές καθώς οι εταιρείες που φέρονται να απέστειλαν τα μηνύματα-παγίδα εμφανίζονται να δηλώνουν σε αμερικανικές πολιτείες την έδρα τους.

Οι εισαγγελείς, με το έγγραφο τους,  ενημερώνουν τους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν οι αποστολείς των ύποπτων μηνυμάτων, ώστε να γίνει εφικτή η περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας.

Παράλληλα, οι Έλληνες εισαγγελείς  συνεχίζουν να καλούν και να εξετάζουν μάρτυρες ενώ στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται η εξέταση των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο στην Ελλάδα λογισμικό predator.