Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
thessaloniki_roma_astynomikos
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη δήλωση του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

«Περιμέναμε μια διαφορετική απόφαση από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζει ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη νέα δίωξη σε βάρος του.

«Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο ανακριτής, προκειμένου να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις για τη νέα δίωξη σε βάρος μου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», δήλωσε ο αστυνομικός.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τον αστυνομικό για τη συμπληρωματική απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 34χρονος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του ή μη.

«Και αυτή τη φορά θα παρουσιαστούμε άμεσα ενώπιον του κ. Ανακριτού, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα ποινική δίωξη, και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μας τεθεί, για να βοηθήσουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση», επισήμανε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 34χρονου.

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά δήλωσε: «Περιμέναμε μια διαφορετική απόφαση από τη Δικαιοσύνη. Έκρινε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, εμείς πιστεύουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι θα ξανακαλέσουν τον αστυνομικό για να καταθέσει, γιατί αλλάζει η κατηγορία. Το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και καταλαβαίνετε. Η κατάσταση στην οικογένεια είναι δύσκολη, εμείς προσπαθούμε να εμψυχώσουμε την οικογένεια, τον μπαμπά, τη μαμά, τη γυναίκα, ρόλος μας είναι αυτός. Τι να κάνουμε άλλο;».