Προσκλητήριο αγάπης στέλνει η Πειραϊκή Εκκλησία σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας μέσα από τον Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας που διοργανώνει από σήμερα στις 09:00 έως τις 23:00.

Η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας θα «ταξιδέψει» σε ολόκληρη την Ελλάδα και με ζωντανές συνδέσεις θα προσπαθήσει να καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

«Ενώνουμε τις φωνές μας για να φτάσει αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης. Να σταθούμε όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, σε όποιον το έχει ανάγκη», δήλωσε ο Δημήτρης Αλφιέρης, διευθυντής του γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Για την Ράνια Τζίμα είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχει στον ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας. Η παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του MEGA έστειλε το δικό της μήνυμα, τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς.

«Γαληνεύει η ψυχή μου κάθε χρόνο τέτοιες μέρες που ερχόμαστε εδώ. Αισθάνομαι ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε όλοι για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αυτό που θεωρούμε λίγο για εμάς για κάποιον μπορεί να είναι πολύ».

Μαζί τους ήταν και ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

«Το μόνο που έχει αξία είναι ο άνθρωπος να νιώθει την ανάγκη της αλληλεγγύης, της προτροπής των συνανθρώπων του στην αλληλοβοήθεια. Είναι κάτι σπουδαίο και σημαντικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ακόμα και η παρουσία μας και ο καλός λόγος είναι ένα βοήθημα. Στον μαραθώνιο αυτό δεν τρέχουν μόνο μαραθωνοδρόμοι, τρέχουν όλοι οι άνθρωποι και έχει μεγάλη διάρκεια. Δεν υπάρχει χρονόμετρο για να τους βραβεύσει, θα βραβευτούν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο», δήλωσε.

Συντονιστείτε στη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 fm και την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.