Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ληστείας στη Rolex, με την ΕΛΑΣ να εξετάζει εξονυχιστικά το μηχανάκι που εντόπισε σήμερα.

Το μηχανάκι, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στη Rolex, έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου ερευνάται.

Εντοπίστηκε από άνδρα της Ασφάλειας Αττικής, ενώ, σύμφωνα πληροφορίες του newsit.gr, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ο εντοπισμός της μηχανής να ξεκλειδώσει σημαντική πτυχή της υπόθεσης, που ενδεχομένως να οδηγήσει και στον εντοπισμό των δραστών.


Έρευνα στην αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών

Την ίδια ώρα που οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εξιχνιάσουν τη ληστεία, μία έρευνα στην αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών ίσως να αποδεικνύει γιατί οι δράστες άρπαξαν τα 23 μοναδικά κομμάτια της Ελβετικής εταιρίας.

Κι αν κάποιοι θα πουν ότι είναι δύσκολο τα ρολόγια να διατεθούν προς πώληση, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ληστές δεν πραγματοποίησαν τη ριψοκίνδυνη αυτή ενέργεια στο κέντρο της Αθήνας για να τα κρατήσουν στη συλλογή τους. Είναι γεγονός ότι κάθε Rolex διαθέτει σειριακό αριθμό και γνωστοποιείται σε όλα τα καταστήματα της εταιρίας όταν κλαπεί. Έτσι, σε περίπτωση που αποπειραθεί ο παράνομος ιδιοκτήτης του να το πάει για σέρβις σε αντιπροσωπία της Ελβετικής ωρολογοποιίας, αμέσως θα συλληφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία έγινε το πρωί της Τρίτης, περίπου στις 10:30, στο κέντρο της Αθήνας, με τους δράστες να χρησιμοποιούν το μηχανάκι, για να διαφύγουν από το κατάστημα της Rolex, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη.

Οι κινήσεις των τεσσάρων δραστών φαίνεται πως ήταν πολύ καλά μελετημένες και πολλοί τις χαρακτηρίζουν επαγγελματικές.

Χρειάστηκαν, άλλωστε, λιγότερο από δύο λεπτά για να καταφέρουν να αρπάξουν τη λεία τους, ενώ η μηχανή που εντοπίστηκε μαζί με το σφυράκι που άφησαν πίσω τους -μέχρι στιγμής- είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχουν οι Αρχές στα χέρια τους.

Οι δράστες της ληστείας ακινητοποίησαν τον φύλακα, αφού πρώτα τον χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο που έφεραν μαζί τους.

Στις 10:55, κι έχοντας πια ανοιχτή την πόρτα, μπήκαν μέσα στο κατάστημα και ζήτησαν από τους υπάλληλους του καταστήματος να μην προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και να κάνουν ό,τι τους ζητήσουν.

Στη συνέχεια, άρχισαν με ένα σφυρί να σπάνε τις βιτρίνες, όπου υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια, άρπαξαν συνολικά 23 και τράπηκαν σε φυγή.

Έκαναν, ωστόσο, το μοιραίο λάθος τη στιγμή της διαφυγής τους, καθώς τους έπεσε το σφυρί.

Οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.