To 10o Rafale προστέθηκε στην δύναμη της Πολεμικής μας Αεροπορίας το πρωί της Τετάρτης, με τους Τούρκους να εμφανίζονται ενοχλημένοι, αφού η πλάστιγγα στον αέρα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας.

Σε λιγότερο από δύο μήνες η χώρα μας ξεκινά την κατασκευή και του πρώτου ελληνικού drone που θα πετά στο Αιγαίο και θα αποτελεί μια ακόμα απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

To 10o Rafale προσγειώθηκε στην 332 Μοίρα Μάχης στην Τανάγρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, με τις γαλλικές «ριπές» να έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους Τούρκους που πλέον παραδέχονται ακόμα και στα MME το επιχειρησιακό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον αέρα.
63a35a0586d85

63a3587b2bc8a

Νέος πονοκέφαλος για τους Τούρκους το ελληνικό drone Αρχύτας

Ένας ακόμη πονοκέφαλος προστίθεται στην τουρκική αεροπορία και ονομάζεται Αρχύτας. Είναι το νέο ελληνικό drone που μπαίνει στην παραγωγή στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Eδώ και περίπου δύο χρόνια ξεκίνησε προσπάθεια συγκρότησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» δήλωσε για το project o Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
63a358c74c404

Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικές πτήσεις με επιτυχία ενώ η ΕΑΒ ξεκίνησε την κατασκευή καλουπιών για να δώσει σάρκα και οστά στο πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.