Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με όσα έχουν καταγγελθεί στις αρχές για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Η μητέρα του 19χρονου μιλώντας στον ALPHA, αναφέρθηκε στα όσα έχει καταγγείλει ο γιος της για την Κιβωτό του Κόσμου και το ιδρυτικό στέλεχος.

Η μητέρα του 19χρονου είπε πως ο γιος της έκανε καιρό να βρει το κουράγιο για να μιλήσει για τα όσα ζούσε στην Κιβωτό του Κόσμου και για την ασέλγεια από το ανώτατο και ιδρυτικό στέλεχος.

Μιλώντας στον ALPHA, ανέφερε ότι ο 19χρονος αρχικά δεν είπε τίποτα για τις πράξεις ασέλγειας, που έγιναν όσο ήταν ακόμα ανήλικος. Ωστόσο, τελικά βρήκε το κουράγιο και μίλησε πρώτα στον αδερφό του και μετά στην μητέρα του.

Τους παρακάλεσε να μη μιλήσουν μέχρι να φύγει από την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς ο οργανισμός τους είχε δώσει το σπίτι που έμεναν και φοβόταν μην τους πετάξουν έξω, ανησυχώντας ιδιαιτέρως για τη μητέρα του που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Πέρασαν 8 μήνες μέχρι να φύγει, και όταν έφυγε και η μητέρα του επέμενε να μιλήσει στην αστυνομία, πέρασαν άλλοι 8 μήνες μέχρι να το πάρει απόφαση. Ο λόγος που το παιδί είχε πάει αρχικά εκεί ήταν πως λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ίδια, χωρίς όμως να χάσει ποτέ την επιμέλεια.

«Φοβόταν πως θα μας καταστρέψουν με τις γνωριμίες του»

Ο λόγος, όπως ανέφερε, ήταν πως φοβόταν ότι το ιδρυτικό στέλεχος θα τους «καταστρέψει», καθώς είχε υψηλές γνωριμίες. Μάλιστα, όπως ανέφερε η μητέρα, τους γινόταν πλύση εγκεφάλου, πως έχει πολύ ισχυρές γνωριμίες, ίσως για να λειτουργήσει αυτό αποτρεπτικά στο να γίνουν οποιεσδήποτε καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό.

Πριν ασελγήσει πάνω του, το ιδρυτικό στέλεχος έλεγε στο γιο της πως θέλει να μάθει τη δουλειά, μιας και η μητέρα του έχει προβλήματα, και πως μόνο μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου θα έχει μέλλον.

Αυτός ήταν και ένας σημαντικός λόγος που το παιδί τον έβλεπε σαν πατέρα. Μάλιστα, τον έπαιρνε και μαζί του σε διάφορες παρουσιάσεις της Κιβωτού στα ΜΜΕ, και τον είχε βάλει και να μιλήσει στα κανάλια.

Η ασέλγεια και η ζωή «κόλαση»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα, αυτός ήταν και ο λόγος που ο γιος της έπαθε σοκ όταν έγιναν όσα κατήγγειλε ότι έγιναν, και δεν μπορούσε να το πιστέψει.

«Το παιδί στην αρχή δεν είχε πει τίποτα και είχε σοκαριστεί, γιατί έβλεπε έναν άνθρωπο που θα τον ευεργετήσει να απλώνει τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα. Έβαζε τα δύο δάχτυλά του στη μύτη του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει» είπε η μητέρα.

Από εκεί όμως και πέρα άλλαξε και η στάση ιδρυτικού στελέχους και των στενών συνεργατών του εναντίον του, μιας και η αλλαγή στο παιδί ήταν εμφανής μετά τα όσα συνέβησαν.

Τον έβαλαν στο νυχτερινό σχολείο και τη μέρα δούλευε 12 ώρες. Όταν βρήκε την ευκαιρία και έφυγε, ένα στέλεχος από την Κιβωτό τον είχε πιάσει από το λαιμό και ο μικρός κατάφερε και έφυγε και πήγε τρέχοντας στο σπίτι.

Υπενθύμισε πως για τη μια φορά που το ιδρυτικό στέλεχος ασέλγησε πάνω του (την έχει καταγγείλει) υπάρχει και μάρτυρας ένας 17χρονος, που τους είδε. Έχει ήδη καταθέσει.

Τώρα, αφού η δικαιοσύνη έχει πάρει την υπόθεση, ο γιος της χαμογελά ξανά, όπως ανέφερε η μητέρα.

«Ήταν σαν δώρο Χριστουγέννων για εμάς», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 19χρονου.