Οργή και απογοήτευση στην οικογένεια ενός από τους καταγγέλλοντες έφερε η απόφαση του Αρείου Πάγου να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα Αντώνιο.

 «Δεν ξέρετε τι έχει περάσει το παιδάκι μου. Δεν ξέρετε… Δεν το εύχομαι σε καμία μάνα αυτό που πέρασαμε εγώ και το παιδί μου, με τον αλήτη. Αυτό που του έκανε.. το παιδί το “σακάτεψε”.. την ψυχή του την “σακάτεψε”… θέλω να τιμωρηθεί, ο ελεεινός» ξεσπά η μητέρα του 19χρονου που πρώτος άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών για τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου».

 «Δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί; Δεν θα πρέπει να στιγματιστεί, να ξέρει ο κόσμος τι έχει κάνει; Τον γιό μου, του κατέστρεψε την εφηβεία. Δεν ξέρω πότε θα ξεφύγει από αυτό το κακό που του έκανε…» λέει η μητέρα του 19χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Βίαζε την ψυχούλα του πάνω από ενάμιση χρόνο, από τα 16 του και στα 18 έφυγε. Αλλά ο γιος μου μετά από ένα χρόνο κατάφερε να πάρει την δύναμη  και να πάει να τα πει. Τον είχε θεοποιήσει. Τον είχε σαν πατέρα του. Αυτός φυσικά και θα αρνηθεί τα πάντα. Αυτό έλειπε, να έλεγε “ναι, το έκανα”» τονίζει.

 «Άμα τη γλιτώσει ο ελεεινός…»

Κατά την απολογία του, ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε τα πάντα, «καρφώνοντας» τον 19χρονο και λέγοντας πως όσα έχει καταγγείλει είναι ψέματα. Μίλησε για σκευωρία σε βάρος του, για την οποία ο νεαρός, πρώην τρόφιμος της δομής, ενδεχομένως και να χρηματίστηκε.

 «Είναι δυνατόν ένα παιδί να μπει σε τέτοια διαδικασία, να βγάλει την ψυχή του, είναι δυνατόν; Και για ποιο λόγο; Δηλαδή, τι έχει να κερδίσει; Γιατί, άμα την γλυτώσει ο ελεεινός, δηλαδή δεν ξέρω. Και το παιδί μου… δεν ξέρω πώς θα το πάρει» απαντά η μητέρα τους 19χρονου στους ισχυρισμούς του πατέρα Αντωνίου περί χρηματισμού του γιου της.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος απολογήθηκε για το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος δύο φιλοξενούμενων νεαρών στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο κατηγορούμενος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε η δικαστική λειτουργός η οποία νωρίτερα εξέτασε την πρεσβυτέρα ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε εξετάσει περίπου είκοσι άτομα που είχαν προταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης από τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Μετά το τέλος της απολογίας του, του επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια φορά το μήνα εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του και εγγυοδοσία δέκα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές που έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο και τους ζήτησε να καταγγείλουν και εκείνοι τον ιερέα.