Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του συστηματικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον από ομάδα συμμαθητών του.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακιστέοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης δύο ακόμα ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου.

Μέχρι στιγμής, πέντε από τα οκτώ μέλη της συμμορίας έχουν προφυλακιστεί.

Οι πρώτοι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι το περασμένο Σάββατο, ενώ ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τα βίντεο της φρίκης να κρύβονται οπαδικές διαφορές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον ανήλικο που εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, ενώ συνεχίζει να παραμένει άφαντος ο τελευταίος από τους μαθητές που έχει κατονομάσει ο 15χρονος μαθητής ως βιαστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 17χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να είχε την ιδέα οι νεαροί να καταγράψουν με τα κινητά τους βιασμούς και, κατά πληροφορίες, έχει διαφύγει εκτός Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο των αστυνομικών των Ανηλίκων βρίσκεται και ο ρόλος των τεσσάρων έφηβων κοριτσιών. Υπενθυμίζεται πως το 15χρονο θύμα είχε καταθέσει πως οι τρεις 15χρονες και η 14χρονη δεν είχαν συγκεκριμένο ρόλο, αλλά φέρεται να ήταν μπροστά στις κακοποιήσεις.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να εξεταστούν, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη νοσηρή δράση της συμμορίας των οκτώ.

Στο μεταξύ, οι Αρχές, μετά την ανάλυση των δύο βίντεο, εξετάζουν το σενάριο των οπαδικών διαφορών ανάμεσα στους μαθητές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων, στο ένα βίντεο ακούγονται δύο φράσεις οι οποίες παραπέμπουν σε οπαδικές συμπλοκές που είχαν γίνει παλαιότερα.

Ειδικότερα, υπενθυμίζουν ένα συμβάν πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει ακόμα και σύνθημα, όταν οι οπαδοί μιας ομάδας είχαν τιμωρήσει με ομαδικό βιασμό έναν αντίπαλό τους.

Τέλος, εφιαλτικές είναι οι περιγραφές του 15χρονου για τις αποτρόπαιες πράξεις βιασμού στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον.

Στην κατάθεση των 22 σελίδων που έδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έκανε αναφορά και στα τέσσερα κορίτσια που ήταν μπροστά την ώρα του βιασμού, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Μου έλεγαν: "Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι". Όταν το έλεγαν αυτό, σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: "Σταματήστε, σταματήστε". Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», φέρεται να αποκάλυψε ο 15χρονος για τους βιασμούς.

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: "Άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ", αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», είχε αναφέρει στις Αρχές ο 15χρονος για το αποτρόπαιο περιστατικό στο Ίλιον.

«"Θες κι εσύ;", ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι σε ένα από τα κορίτσια», είχε επίσης πει ο 15χρονος, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στους βιασμούς.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στον βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά που μου είπε ένα από τα κορίτσια ότι, όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια τη ρώτησαν αν θέλει και αυτή. "Θες κι εσύ;", της είπαν. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», έχει αναφέρει το θύμα επίσης.
Πηγή: protothema.gr