Σημαντικές αλλαγές αναμένονται το προσεχές διάστημα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται νοσοκομεία, όπως το «Γεννηματάς», ο «Ευαγγελισμός» και το «Αττικόν», που «σηκώνουν» μεγάλο βάρος ασθενών στις εφημερίες τους.

Τα παραπάνω νοσοκομεία έχουν αναβαθμίσει ή αναβαθμίζουν τις υποδομές τους με δωρεές και στους πρώτους μήνες του 2023 αναμένεται η έναρξη των διαγωνισμών από το ΤΑΙΠΕΔ για έργα ανακαίνισης και άλλων νοσοκομείων (συνολικά 80). Τα έργα έχουν ορίζοντα παράδοσης το 2025 και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από τον Οκτώβριο

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» το ανακαινισμένο με δωρεά του ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ΤΕΠ λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Στην ίδια πορεία βρίσκεται και ο «Ευαγγελισμός». Μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η ανακαίνιση του ΤΕΠ του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αττικής, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξεκινά στο νοσοκομείο «Αττικόν» η ανέγερση κοιτώνων για το προσωπικό εφημερίας. Η ολοκλήρωσή τους θα απελευθερώσει τουλάχιστον 50 κλίνες στο νοσοκομείο.

«Πληγή»

Το θέμα των ράντζων παραμένει «πληγή» της εφημέρευσης κάποιων νοσοκομείων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τους επικεφαλής των ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων αναζητεί επείγουσες λύσεις για την εξάλειψη του φαινομένου. Μάλιστα, το θέμα συζητήθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή σε σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας,  Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού, Μίνας Γκάγκα, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριου Θεμιστοκλέους.