Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε πριν από τις 14:30 στην Κεντρική Εύβοια.

Σύμφωνα με το αυτοματοποιημένο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 12,7 χλμ. βορειοανατολικά της Χαλκίδας, κοντά στα Ψαχνά Ευβοίας και τη Νέα Αρτάκη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χλμ. εστιακό βάθος, ενώ έγινε αισθητός και στην Αττική.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 2,4 βαθμών σε πολύ κοντινή απόσταση από τον προηγούμενο, με το εστιακό βάθος αυτήν τη φορά να είναι μόλις 2 χλμ., με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στην περιοχή, παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος.

Οι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν στους δρόμους λόγω της ισχυρής δόνησης, ενώ έσπασαν τζαμαρίες.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους. Αυτήν την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουν είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων.

«Βρισκόμαστε στην Κεντρική Εύβοια, που η εστία είναι διαφορετική από αυτή που ενεργοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι στα 4,9 Ρίχτερ», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ.

«Είναι γνωστή, αλλά όχι η ίδια εστία με τη Νότια Εύβοια», ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.



eyvoia_seismos