Μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να μεταβούν αύριο στα Ψαχνά Ευβοίας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,9 Ρίχτερ προκειμένου να ελέγξουν τα παλιά κτίσματα που ενδεχομένως να έχουν υποστεί κάποιες ζημιές, ενώ οι μηχανικοί των φορέων της αυτοδιοίκησης θα ελέγξουν δημόσια κτίρια και σχολεία.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η κατάρρευση μιας τζαμαρίας καταστήματος και ρωγμές σε παλιά κτίσματα.

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας» και «όλα βαίνουν καλώς» εκτίμησε νωρίτερα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου που συνεδρίασε εκτάκτως.
Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από το σύνολο των φορέων «θα διατηρήσουν αυξημένη ετοιμότητα» και μετά από εντολές που έχουν δοθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος το σύνολο των δυνάμεων της πυροσβεστικής θα συνεχίσουν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε «οι πολίτες θα πρέπει να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και ειδικό σχέδιο σε ότι αφορά την προετοιμασία για τις επόμενες μέρες, καθώς όπως τονίστηκε «η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή για την σεισμικότητα της».