aliakmonas_2_2
Ελλάδα

Βέροια: Συγκλονίζει ο δικηγόρος της 29χρονης με νέες δηλώσεις - «Η μητέρα που πέταξε το μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα είναι ένα πονεμένο πλάσμα»

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε. Ήθελε να δει το παιδί της»

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 29χρονης μητέρας που κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στο φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα από τη Βέροια αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί επανειλημμένως. Ο εισαγγελέας Βέροιας της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» υποστήριξε αναφερόμενος στην ίδια πως είναι ένα «πονεμένο πλάσμα, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος».

Και πρόσθεσε: «Ρωτούσε και ξαναρωτούσε. Ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως, την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο.

Είμαστε στον δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα, αν υπάρχει δυνατότητα, θα τη συσχετίσουμε, αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ, άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται.

Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί.

Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται».

Ερωτηθείς για το αν η 29χρονη είχε χρειαστεί -και μάλλον αρκετές φορές- να έχει μια ψυχιατρική, φαρμακευτική υποστήριξη ή ενδεχομένως και νοσηλεία, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης.
Ήταν τόσο σοκαρισμένη, που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν.
(…) Είναι μια πράξη το "αφαιρώ τη ζωή κάποιου", είναι η πράξη του 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μία άλλη πράξη το "αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί"».

Ως προς την πληροφορία που τη θέλει να είπε σε αστυνομικούς ότι έπαιζαν στο φράγμα, το παιδί έπεσε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει επειδή δεν ήξερε μπάνιο και έφυγε αφήνοντάς το, ο κ. Μπιδέρης απάντησε: «Μπορώ να σας πω, είναι ότι θα ήταν άδικο να διαψεύσω το ρεπορτάζ σας».

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή, απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Βεβαίως, θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και εμείς και η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και κάτι τέτοιο θα το κάνουμε σήμερα».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος πρόσθεσε: «Δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου κανένας από τους οικείους της, ούτε ο πατέρας του παιδιού. Πληροφορήθηκα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ολοκληρώθηκε η τελετή (κηδεία).
Με τον πατέρα δεν έχω έρθει σε καμία επαφή, δεν τον γνωρίζω και δεν έχει έρθει ούτε αυτός.
Οι αστυνομικοί αυτό που είχαν να καταθέσουν, το έχουν καταθέσει στη δικογραφία».

Δείτε το βίντεο