Μετά την είδηση που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου σχετικά με τον 35χρονο Ρομά ο οποίος φέρεται να υπέστη κακοποίηση παραμονή Πρωτοχρονιάς από ομάδα ατόμων που τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά, ο ίδιος έδωσε τη δική του εξήγηση κατά την κατάθεσή του στην Ασφάλεια Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 35χρονος Ρομά περιέγραψε τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία. Υποστήριξε ότι κανείς δεν τον ανάγκασε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι κανείς δεν του έβαλε φωτιά για να γελάσει. Ζήτησε να κλείσει η όλη υπόθεση, που -όπως είπε- δημιούργησε ο ίδιος επειδή ήταν μεθυσμένος.

Στην κατάθεσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου και πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με προσέβαλε και κανείς δεν μείωσε την προσωπικότητα και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες.
Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου, αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός», ανέφερε χαρακτηριστικά, με τους αστυνομικούς πάντως να συνεχίζουν την έρευνα για να «δέσουν» την υπόθεση από όλες τις πλευρές.

Από την κατάθεση, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται επιμελώς γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν «αρπάξει» φωτιά σημεία του σώματός του. Για να διακριβωθεί αν φέρει τραυματισμό από φωτιά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε πως έχει υποστεί εγκαύματα ή άλλου είδους τραυματισμό σε σημεία του σώματός του.

Η Ασφάλεια Πατρών, που διερευνά την υπόθεση, θα αποστείλει σήμερα ή το αργότερο αύριο τη δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα ασκηθεί δίωξη ως αυτεπάγγελτο αδίκημα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό που καταγγέλλεται ότι έγινε σε βάρος του 35χρονου Ρομά στην Πάτρα.

Στο συμβάν παρενέβη το πρωί και ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε σχόλιό του αναφέρει: «Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου Ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.
Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.
Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!».