Θρήνο σε ολόκληρη τη χώρα έχει προκαλέσει ο θάνατος του άτυχου αθλητή Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου έκανε προπόνηση, συμμετέχοντας σε αγώνες σπάρινγκ.

Κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία, πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.

Αρχικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο τα χτυπήματα να προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, κάτι που ωστόσο διέψευσε ο πατέρας του 16χρονου. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ο θάνατος του νεαρού πυγμάχου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

«Λάθος να προπονείται τόσο σκληρά»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μάκης Κολέθρας, πρωταθλητής πυγμαχίας, έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς μετά τη νίκη του 16χρονου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρό το πρόγραμμά του, να πέσουν οι ρυθμοί της προπόνησης. Νομίζω ότι ήταν τεράστιο λάθος αυτό».

Ο ίδιος είπε ότι οι κανόνες της πυγμαχίας είναι πάρα πολύ αυστηροί και υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας πριν το ρινγκ.

«Υπάρχουν γάντια, μασέλα που προστυχεύει τα ούλα κυρίως όχι τα δόντια και από εκεί και πέρα η κάσκα η οποία απορροφά τους κραδασμούς των χτυπημάτων. Τη μεγάλη ζημιά την κάνει ο κραδασμός. Υπάρχει ένας κανονισμός ότι όταν ένας αθλητής ζαλιστεί και πέσει γράφεται στο δελτίο του και απέχει έναν μήνα. Αν πέσει δεύτερη φορά κάθεται τρεις μήνες, αν πέσει τρίτη φορά, έναν χρόνο, αν πέσει 4η φορά δεν μπορεί να ξαναπαίξει».
Κλείνοντας δήλωσε: «Είμαι στεναχωρημένος, συντετριμμένος για την απώλεια του παιδιού. Είναι κρίμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό να μην ξανασυμβεί».