Παραμένει συγκλονισμένη η κοινή γνώμη με την υπόθεση της 29χρονης μητέρας στη Βέροια, η οποία κατηγορείται πως πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα.

Οι αρχές έχουν εντατικοποιήσει τις έρευνες και εστιάζουν στη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι να φτάσει στο φράγμα του Αλιάκμονα μέσα από βίντεο που ενδεχομένως έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων κτηρίων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επέμεινε ενώπιον του ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το κοριτσάκι της αλλά το βρέφος μπουσούλησε και έπεσε στο νερό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αντιδράσει. Οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έπεισαν ούτε τον εισαγγελέα, ούτε και τον ανακριτή που από κοινού αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 29χρονης, Αντώνη Μπιδέρη, ζητήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή Βέροια - μέχρι και το φράγμα του Αλιάκμονα, καθώς και ό,τι οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποδειχθεί τι έγινε τις ώρες που βρέθηκε εκεί με το βρέφος της.

Τρία διαφορετικά ταξί

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κατηγορούμενη, χρησιμοποίησε συνολικά τρία διαφορετικά ταξί για τις διαδρομές της. Ένα που τους μετέφερε από το χωριό Σταυρός στο κέντρο της Βέροιας, ένα άλλο που τους μετέφερε από το κέντρο της πόλης στο φράγμα του Αλιάκμονα και τρίτο για να πάει ξανά προς το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ο δεύτερος οδηγός ταξί και ως εκ τούτου ερευνάται αν ισχύει ο ισχυρισμός της ή αν ενδεχομένως μετέβη με άλλο μέσο ως το φράγμα του Αλιάκμονα και με άτομο που της ήταν γνώριμο.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Οι αρχές στην προσπάθειά τους για συλλογή ακόμα περισσότερων στοιχείων, που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση έχουν ζητήσει να γίνει κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 29χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες και με ποιους, πριν και μετά να βρεθεί το μωρό στα παγωμένα νερά του ποταμού.

«Ξεσκονίζονται» τα κοινωνικά δίκτυα

Παράλληλα, «ξεσκονίζονται» και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούσε η 29χρονη και ήταν ιδιαίτερα ενεργή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνομιλίες με τρίτους σχετικές με τον θάνατο του βρέφους.