Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο αιφνίδιος θάνατος του σπουδαίου συνθέτη Νότη Μαυρουδή, ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του όταν έπεσε με το κεφάλι του πάνω σε μια πέτρα στο εξοχικό του στο Πήλιο.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του Νότη Μαυρουδή. Όπως έγινε γνωστό, ο Νότης Μαυρουδής είχε πέσει ξανά στο παρελθόν και είχε σπάσει το ισχίο του.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για τον συνθέτη, αποκαλύπτοντας πως ο Νότης Μαυρουδής πριν από 4 χρόνια είχε σπάσει το ισχίο του μετά από πτώση.

Όπως ανέφερε, ταλαιπωρήθηκε πολύ καιρό, έκανε αρθροπλαστική και υπογράμμισε πως: «Δεν θα έπρεπε να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του». Ήταν, δε, αφορμή να ζητήσει συγνώμη ο ίδιος ο συνθέτης, που άργησε να γράψει, ενημέρωσε τι είχε πάθει και έκανε κριτική στα πεζοδρόμια και στην κατάσταση που τα αφήνουν οι Δήμοι.

«Ακόμη και σ’ αυτό βρήκε έναν τρόπο να παρέμβει με έναν διορθωτικό τρόπο σε αυτά που ζούμε», ανέφερε ο κ. Τρεμόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Νότης Μαυρουδής είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

Μοιραίο το χτύπημά του στο κεφάλι

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Νότης Μαυρουδής «έφυγε» από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο συνθέτης γλίστρησε από ένα επίπεδο του σπιτιού στο άλλο και χτύπησε στο κεφάλι του σε πέτρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία σημείωσε πως η πτώση έγινε από ύψος.

Σημειώνεται πως ο Νότης Μαυρουδής ετοιμαζόταν να φύγει από την Κουκουράβα της Μακρινίτσας όπου διατηρούσε εξοχικό, για να επιστρέψει λίγες ημέρες αργότερα.

Φεύγοντας από το εξοχικό, προπορεύθηκε της συζύγου του και όταν εκείνη κατέβηκε τον είδε πεσμένο στο έδαφος.

Η σύζυγός του κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά για τον σπουδαίο Νότη Μαυρουδή.

*Με πληροφορίες από gegonota.news και magnesianews.gr