Μάχη για τη ζωή του φαίνεται πως δίνει ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σύσσωμη η οικογένειά του βρίσκεται στην Αθήνα.

Από κάθε γωνιά του πλανήτη, έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό του τα πέντε παιδιά του, τα εννέα εγγόνια του και οι αδελφές του, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη από την Ισπανία.

Ο 82χρονος τέως βασιλιάς υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Αθήνα. Έκτοτε νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Όπως όλα δείχνουν, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τα χρόνια προβλήματα υγείας έχουν καταβάλει τον οργανισμό του, καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε αντιμέτωπος με αναπνευστικά προβλήματα, ένα ισχαιμικό επεισόδιο, τον κορονοϊό και διάφορα άλλα που τον ανάγκασαν να διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου αρκετές φορές.

Η σοβαρότητα της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την τελευταία εμφάνισή του.

Ειδικότερα, λίγους μήνες νωρίτερα εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας σε αναπηρικό καροτσάκι, με σωληνάκια οξυγόνου.

Το τελευταίο ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Τότε είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα και έπειτα από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών είχε καταφέρει να επανέλθει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι μήνες νωρίτερα, προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλεύεται και σήμερα.