Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
kougias_mhnuseis
Ελλάδα

Κούγιας για υπόθεση Πισπιρίγκου: Ζήτησα να παρέμβω, γιατί ο Λέων θέλει να κάνει πολιτική καριέρα

«Χωρίς να έχει νεκροτομήσει κανένα από τα τρία παιδιά βγαίνει στην τηλεόραση και στρέφεται κατά των συναδέλφων του, επισήμανε ο κ. Κούγιας

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντα  και στον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχετικά με δηλώσεις του ιατροδικαστή για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη–Πισπιρίγκου.

Ο κ. Λέων και ο κ. Κούγιας μίλησαν διαδοχικά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 την Παρασκευή, καθώς ο ιατροδικαστής, που εμφανίστηκε πρώτος στην εκπομπή, αρνήθηκε να συνομιλήσει απευθείας με τον δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει για να σχολιάσει όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Συνομιλώντας με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ο Γρηγόρης Λέων επισήμανε ότι για τους χαρακτηρισμούς και τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος του πλέον «τον λόγο έχουν τα δικαστήρια και η Δικαιοσύνη».

Ως προς την υπόθεση, ο κ. Λέων σχολίασε ότι «αλίμονο αν γίνουμε ζούγκλα και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους. Όταν ακούγονται πράγματα που δεν στέκουν, ο ιατροδικαστής έχει χρέος να βγει να δηλώσει ποιο είναι το επιστημονικά ορθό».

«Δεν υπάρχει κόντρα ιατροδικαστών. Με υψηλό ηθικό ανάστημα και επαγγελματισμό, όλοι οι ιατροδικαστές δίνουν την επιστημονική άποψή τους», σημείωσε ο κ. Λέων, ενώ στρεφόμενος κατά συναδέλφων του που έχουν οριστεί ως μάρτυρες από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε: «Μπορεί ένας ιατροδικαστής να έχει 10 ευρήματα και να μην μπορεί να δώσει μια αιτία θανάτου και να λέει ότι η αιτία είναι "απροσδιόριστη"; Δεν άκουσα να λένε διαφορετική αιτία θανάτου, αλλά λέει η συνάδελφος “δεν μπορώ να πω αιτία θανάτου”».

Στην εκπομπή ζήτησε να παρέμβει ο Αλέξης Κούγιας, ωστόσο ο Γρηγόρης Λέων είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει απευθείας διάλογο με τον ποινικολόγο.

«Κάποιοι δεν αντέχουν τον διάλογο. Μου κάνει εντύπωση που θέλει να κάνει και πολιτική καριέρα και δεν γνωρίζω εάν θα την έκανε, εάν δεν είχε κονιορτοποιήσει το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορούμενης. Είναι ο πρώτος στον οποίο θα κάνει μήνυση και αγωγή η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα γίνει αναφορά και στα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου», πρόσθεσε.

«Χωρίς να είναι πραγματογνώμονας ή τεχνικός σύμβουλος, χωρίς να έχει νεκροτομήσει κανένα από τα τρία παιδιά βγαίνει στην τηλεόραση και στρέφεται κατά των συναδέλφων του που ήταν πραγματογνώμονες στην υπόθεση. Λέει ότι κανένας ιατροδικαστής δεν έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι θεσμικοί ιατροδικαστές, που τους όρισε η Δικαιοσύνη, έχουν άλλη άποψη», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις, κατηγόρησε «τον συγκεκριμένο κύριο που εμφανίστηκε σαν πορδή», όπως είπε και αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα εμφανίζεται όλη την ημέρα στις τηλεοράσεις».