Τουλάχιστον έως τον Αύγουστο του 2023 η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρίσκεται στις φυλακές, καθώς χθες, πέμπτη ημέρα της δίκης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να παρατείνει την προσωρινή της κράτηση για άλλους έξι μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα της υπεράσπισής της για έξοδο από τη φυλακή.

Η 34χρονη κατηγορούμενη είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στις αρχές Απριλίου του 2022 και το 12μηνο της προσωρινής κράτησής της έληγε κανονικά στις 28 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα όμως έχει κριθεί προφυλακιστέα και για την υπόθεση θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

«Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης έως τη συμπλήρωση του 18μηνου» ανέφερε η πρόεδρος της έδρας. Την προηγούμενη μέρα η εισαγγελέας είχε προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησης τονίζοντας ότι «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Ο Αλέξης Κούγιας κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσε σειρά επιχειρημάτων υπέρ του αιτήματος αποφυλάκισης, έστω και με βραχιολάκι, ενώ ακόμη μία φορά έριξε τα βέλη του στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, θεωρώντας τον -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ενορχηστρωτή της απόφασης για κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Απευθυνόμενος στους ενόρκους εξήγησε τι ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία: «Η ίδια δεν έχει ομολογήσει ποτέ ότι διέπραξε όσα κατηγορείται. Ακόμα και στην αστυνομία, όπου εδάρη, δεν λύγισε. Είναι η μοναδική περίπτωση στα ελληνικά δικαστικά χρονικά αυτή η περίπτωση. Η ίδια η Δικαιοσύνη για αυτή την υπόθεση δεν είναι βέβαιη. Όταν κρίθηκε η προσωρινή της κράτηση, η Δικαιοσύνη είχε διαφορετική άποψη» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από τον κ. Λέων, που τελικά ήθελε να γίνει δήμαρχος Μαγκουφάνας. Τότε, η κυρία ανακρίτρια είπε στον εισαγγελέα να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη» σημείωσε ο δικηγόρος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει καν προσδιοριστεί ο τρόπος που έκανε την απόπειρα.

«Ποιες είναι οι προϋποθέσεις της προσωρινής κράτησης; Όταν δεν έχεις μόνιμη κατοικία. Η κατηγορούμενη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, στο φτωχόσπιτό της. Πρέπει να μην είναι ύποπτη φυγής. Που δεν έχει μαντίλι να κλάψει, λες και είναι κάποια επιχειρηματίας. Έχει αυτή η γυναίκα τη δυνατότητα να μεθοδεύσει και να χρηματοδοτήσει τη διαφυγή της στο εξωτερικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κούγιας, ενώ αναφέρθηκε στις περιπτώσεις Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις «πρώτες τηλεδίκες της “Μπεκατωριάδας”».

Κλείνοντας την αγόρευσή του, προσπάθησε να αποδομήσει το κίνητρο του ναρκισσισμού που αποδίδεται στην 34χρονη από το δικαστικό συμβούλιο που την παρέπεμψε σε δίκη. «Όπως λέει, η κατηγορούμενη, ούσα μια άρρωστη ψυχικά γυναίκα, επέλεξε να σκοτώσει τα παιδιά της και να αποκτήσει μέσω αυτού δημοσιότητα. Αυτός ο ναρκισσισμός που λέει εδώ με ποιον τρόπο μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω των παιδιών; Με τον πατέρα του Τσιτσιπά; Με τον πατέρα του Τεντόγλου; Με τον βοσκό που ο γιος του έγινε αρεοπαγίτης; Άρα, αν ίσχυε αυτό, ότι τα παιδιά ήταν προέκταση του ναρκισσιστικού εαυτού της, τότε θα έπρεπε να τα κρατήσει στη ζωή».

Μαίνεται η... μάχη των μηνυμάτων

Ο Μάνος Δασκαλάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε προ ημερών η Ρούλα Πισπιρίγκου. Έτσι, μετά τα ερωτικά μηνύματα που αντηλλάγησαν μεταξύ του ζευγαριού αμέσως μετά το θάνατο και του τελευταίου παιδιού τους -μηνύματα που διάβασε δημοσίως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Αλέξης Κούγιας-, ο 31χρονος πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών πέρασε στην αντεπίθεση. Παρουσίασε στους δικαστές άλλα μηνύματα που είχε στείλει η 34χρονη κατηγορούμενη, λίγες μόλις ημέρες μετά την κηδεία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, με τα οποία αποκάλυπτε τις επαφές της με μάγισσες και χαρτορίχτρες.

Ο «πόλεμος» των μηνυμάτων προς το παρόν φαίνεται να διαδέχεται τη μάχη των ιατροδικαστών που θα ακολουθήσει όσο προχωρά η διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για τη φερόμενη δολοφονία της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», εκτός από το μήνυμα στο οποίο αποκάλυπτε πως χαρτορίχτρα την είχε συμβουλεύσει να κλέψει το σπέρμα του συζύγου της για να του κάνει μάγια, φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε άλλη χαρτορίχτρα, επειδή δεν έπιασαν όσα της είπε. Μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, με γραπτό μήνυμά της φέρεται να ζήτησε τα χρήματα που είχε δώσει στη «μάγισσα», καθώς ούτε το παιδί της κρατήθηκε στη ζωή, ούτε ο Μάνος Δασκαλάκης είχε επιστρέψει στο πλάι της.

Αυτά αλλά και κάποια άλλα μηνύματα, που η ίδια είχε σβήσει από το κινητό της τηλέφωνο και δεν κατέστη δυνατόν να ανακτηθούν από τις Αρχές, είχε φυλάξει τόσο η επιστήθια φίλη της όσο και άλλα πρόσωπα. Η γυναίκα που επί χρόνια ήταν η πιο στενή φίλη της σημερινής κατηγορουμένης φαίνεται πως διαφώνησε με την τροπή που έπαιρνε η δίκη, όταν ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως ο Μάνος Δασκαλάκης παρέμενε ερωτευμένος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και ήταν εκείνος που στην πραγματικότητα την «κυνηγούσε». Η πρώην πλέον φίλη της κατηγορουμένης παρέδωσε τα μηνύματα στον πατέρα των τριών παιδιών και φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει στο δικαστήριο και η ίδια, στην περίπτωση που την καλέσουν.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 24/2