Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της μικρής Ίριδας το 2021, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Μάλιστα, είναι έτοιμη, όπως λέει, να καταθέσει ξανά, αν της ζητηθεί, στις αρμόδιες Αρχές, που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την πολύκροτη υπόθεση. Η ίδια κατέθεσε μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να αυτό να διαρρεύσει αρχικά και χωρίς να κάνει δηλώσεις για το περιεχόμενο των όσων είπε.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας Αθηνών που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας έδειξε την εξάντληση κάθε δικονομικού μέσου εκ μέρους του, πριν ολοκληρώσει την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης για τον φόνο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κατηγορήσει, ως γνωστόν, την κ. Τζωρτζάτου ότι μεροληπτεί στην άσκηση των καθηκόντων της και υπαινίσσεται ότι είναι «κατευθυνόμενος» ο ρόλος της. Σε σχέση με προγενέστερη αίτηση του κ. Κούγια για εξέταση μαρτύρων εκ νέου και κατ’ αντιπαράσταση, δήλωσε ότι το αίτημα έτυχε μερικής ικανοποίησης.

Επανερχόμενος, πλέον, με το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας, επισημαίνει σε αυτό τη διαφοροποίηση της κατάθεσης του παθολογοανατόμου κ. Ευτυχιάδη, που, όπως τονίζει, έχει παραπλανηθεί από τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

Στη βάση του ανωτέρω κρίσιμου δεδομένου της διαφοροποιημένης κατάθεσης, ουσιαστικά «εγκαλείται» η 35η ανακρίτρια επειδή δεν κάλεσε σε νέα κατάθεση συγκεκριμένους κρίσιμους παράγοντες της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα.

Η τελευταία, κληθείσα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, είπε: «Έδωσα, όπως είναι γνωστό, κατάθεση στις 18 Αυγούστου για τον θάνατο της Ίριδας. Εφόσον επανακληθώ, φυσικά και θα καταθέσω πάλι».

Έγκυροι ιατροδικαστικοί κύκλοι, στους οποίους τέθηκε υπόψη η τοποθέτηση της κ. Τσιόλα, εκτιμούν ότι «η έμπειρη ιατροδικαστής με τον τρόπο που απάντησε θεωρεί αναγκαία την κλήση της σε νέα κατάθεση για να εισφέρει τεκμηριωμένη άποψη, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της συνεκτίμησης των όποιων νέων στοιχείων που δεν είχε στη διάθεσή της όταν κατέθεσε στις 18 Αυγούστου…».

Πηγή: pelop.gr