Τα ΜΜΕ της Δανίας καλύπτουν με έντονο ενδιαφέρον την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς η σύζυγός του, Άννα Μαρία, κατάγεται από τη σκανδιναβική χώρα.

Μάλιστα, η  βασιλική ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού TV2, Καμίλα Σλίνγκμποργκ, εξηγεί στo in.gr και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Πέρρο, ότι ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία είναι πολύ γνωστοί στη Δανία.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ γιατί ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία είναι πολύ γνωστοί στη Δανία, αφού ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μπήκε στη βασιλική οικογένεια της Δανίας όταν παντρεύτηκε την Άννα Μαρία» είπε η ανταποκρίτρια.

Η ίδια είπε πως, στην είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά, ήρθε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, για να πάρει συνεντεύξεις.

«Όταν ακούσαμε ότι πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ήρθαμε στην Ελλάδα και κάναμε κάποιες συνεντεύξεις με τον κόσμο, φύγαμε και ξαναήρθαμε για την κηδεία», σημείωσε.

«Έχω εκπλαγεί από το πλήθος του κόσμου που έχει έρθει σήμερα, μιας και έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη μοναρχία. Όμως, μιλώντας με τον κόσμο, καταλαβαίνω ότι έχουν διάφορους λόγους να έρθουν. Κάποιοι ήξεραν τον τέως βασιλιά, κάποιοι ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο έθνος και την ιστορία», ανέφερε ακόμα.

Πηγή: in.gr