Συγκίνηση επικράτησε στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την οικογένειά του αλλά και τους βασιλείς και τους γαλαζοαίματους να τον αποχαιρετούν.

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η έναρξη της εξοδίου ακολουθίας καθυστέρησε, επειδή παρατάθηκε η διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, λόγω του πλήθους του κόσμου.

Όταν τελείωσε η κηδεία και το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς», ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο.

Η οικογένειά του στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και παρακολουθούσε το πλήθος να φωνάζει συνθήματα υπέρ του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τα εγγόνια του κρατούσαν τα παράσημά του, ενώ ο σύζυγος της Αλεξίας κρατούσε το χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο. Η Αλεξία κράτησε το σπαθί του.

Πρώτοι στα σκαλιά στέκονταν ο Παύλος και η Άννα-Μαρία, με τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να ακουμπά την καρδιά του για να ευχαριστήσει το πλήθος που ζητωκραύγαζε. Αξιοσημείωτο είναι ότι κρατούσε συνεχώς τη μητέρα του από το χέρι.

Ο κόσμος φώναξε και «Παύλος, Παύλος» την ώρα της αυτοκινητοπομπής. Μερίδα του πλήθους άρχισε να φωνάζει συνθηματικά και το όνομα της Άννας-Μαρίας.