Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του άνδρα ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Δευτέρας (16/1) μέσα στο διαμέρισμά του, στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την υπόθεση συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία, καθώς επιχείρησε να στραγγαλίσει 50χρονο χρησιμοποιώντας ένα κορδόνι.

Στη συνέχεια, το θύμα ανέβηκε σε καρέκλα που βρίσκονταν κάτω από αυτοσχέδιο βρόχο από ζώνη σε μονόζυγο, τα οποία είχε τοποθετήσει σε προγενέστερο χρόνο προ αφίξεως της κατηγορουμένης στην οικία του, με την 47χρονη να τον παροτρύνει να αυτοκτονήσει.

Όταν έβαλε το κεφάλι του στο βρόχο, η 47χρονη απομάκρυνε την καρέκλα, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του. Αφορμή για την πράξη της στάθηκαν οικονομικές διαφορές.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε βίντεο

«Μου έφαγε 200.000 ευρώ», υποστηρίζει για τον λογιστή η 47χρονη

Σύμφωνα με την κατάθεση της 47χρονης, η οποία άνοιξε στους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο διαμέρισμα, ο άτυχος άντρας της χρώσταγε χρήματα (200.000 ευρώ, όπως ανέφερε η ίδια) τα οποία δεν μπορούσε να της επιστρέψει.

«Πήγα στο διαμέρισμα του στην οδό Άνδρου για να του ζητήσω τα χρήματα που μου χρώσταγε», φέρεται να ήταν οι πρώτες της κουβέντες στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πειραιά. Κατόπιν διαπληκτίστηκαν έντονα, ενώ τις φωνές από το διαμέρισμα άκουσαν περίοικοι, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η 47χρονη, η οποία δεν φαίνεται πως έχει συγγένεια με τον 50χρονο, επιχείρησε να τον πνίξει με ένα κορδόνι, ενώ κατά τη διάρκεια του καβγά το θύμα της είπε πως θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του γιατί είναι απελπισμένος.

Η 47χρονη, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, του είπε «αυτοκτόνα» και τότε αυτός ανέβηκε σε μια καρέκλα και πέρασε στον λαιμό του έναν αυτοσχέδιο βρόχο, τον οποίο είχε δέσει στο μονόζυγο.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της 47χρονης, αυτή ήταν που του έδωσε τη χαριστική βολή, κλοτσώντας την καρέκλα, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του.