Tουλάχιστον από το 2009 έως τον Νοέμβριο του 2020 δρούσε ο ψευτογιατρός, ο οποίος υποσχόταν θεραπεία για πολύ σοβαρές παθήσεις, εξαπατώντας 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, αλλά και ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

Οι πρώτες καταγγελίες ξεκίνησαν το 2016 και ο ψευτογιατρός κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σήμερα ο φυσιοθεραπευτής είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, όπως και ο Γερμανός συνεργός του.

«Μου ζήτησε 5.000 ευρώ για επέμβαση που κόστιζε 1.500 ευρώ»

Ένα από τα θύματά του, ο κ. Μιχάλης, μιλώντας στο Live News, είπε πως ο ψευτογιατρός ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα με το ισχίο του ήταν μεγάλο και θα χρειαζόταν να κάνει επέμβαση, το κόστος της οποίας ανερχόταν στα 5.000 ευρώ.

«Το 2019 είχα προβλήματα με το αριστερό μου ισχίο και απευθύνθηκα στον κύριο αυτόν, γιατί εκείνη την εποχή ήταν κοντά τα σπίτια μας. Έκανε κάποιες ασκήσεις, μου πρότεινε να κάνω αξονική, την έκανα και του την πήγα να τη δει. Είπε ότι έχω μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να κάνω μία επέμβαση, λέγοντάς μου “με ένα πεντοχίλιαρο λύνεται και όλα καλά, σε δικό μου γιατρό”», είπε ο κ. Μιχάλης.

«Ψάχνοντας μετά είδα ότι την εποχή εκείνη με 1.500 ευρώ μπορούσα να κάνω την επέμβαση», συμπλήρωσε.

Γείτονας του ψευτογιατρού δήλωσε στο MEGA πως οι περίοικοι έβλεπαν πανάκριβα αυτοκίνητα να μπαινοβγαίνουν, ενώ γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν αθλίατρος.