Πέντε νεκρούς μετρά η νέα υπόθεση του ψευτογιατρού, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, εξαπατούσε ασθενείς πάνω από 10 χρόνια, με αποτέλεσμα, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Star, να αποσπάσει ένα εκατομμύριο ευρώ από τα θύματά του.

 Ο ίδιος, σύμφωνα με το Star, αρνήθηκε τα πάντα στην κατάθεσή του, ωστόσο μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του νέου ψευτογιατρού, ο οποίος από το 2009 εξαπατούσε ανυποψίαστους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά πουλώντας τους δήθεν θεραπείες με ενέσεις από βλαστοκύτταρα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, ενώ πέντε από τα θύματα του κυκλώματος έχουν φύγει από τη ζωή.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου, ο 66χρονος κλήθηκε να καταθέσει και αρνήθηκε τα πάντα. Ένας 72χρονος γιατρός από τη Γερμανία δεν παρουσιάστηκε να καταθέσει.

Ο 66χρονος ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με ενέσεις γλυκόζης και νερού. Ένα φιαλίδιο στοίχιζε ακόμη και 20.000 ευρώ, χρήματα που έδιναν οι ασθενείς που πίστεψαν σε αυτόν, μπροστά στην απόγνωσή τους να θεραπευτούν. Μάλιστα, τους υποχρέωνε να διακόψουν την κανονική θεραπεία τους, βάζοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο. Πέντε από τα θύματά του έχασαν τη ζωή τους.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης του αδερφού ενός 53χρονου θύματος που έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2020.

 Ο 53χρονος έδωσε στον ψευτογιατρό 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις. Υποστήριζε ότι είναι φυσίατρος και νευρολόγος, όμως δεν είχε κανένα από τα δύο πτυχία.

«Εγώ θέλω δικαίωση στη μνήμη του αδελφού μου, αυτό, τίποτε άλλο. Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και εκμεταλλεύεται κάποιος τον πόνο του εκείνη τη στιγμή; Στην ανάγκη του επάνω, να το πω, γιατί δεν υπήρχε κάποια θεραπεία ιατρική για τη συγκεκριμένη νόσο», περιέγραψε ο αδελφός του 53χρονου θύματος.

 Το απάνθρωπο κόλπο φαίνεται πως ήταν καλά στημένο. Οι ανυποψίαστοι ασθενείς επισκέπτονταν τον 66χρονο δήθεν γιατρό στον ιατρείο του στα Καλύβια. Τους πουλούσε δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων και μάλιστα όσοι συνέχιζαν τις θεραπείες ταξίδευαν μαζί του στη Γερμανία για να επισκεφθούν «κλινική γενετικής» όπου βρισκόταν Γερμανός συνεργός του.

 Μία μητέρα που έβλεπε την 30χρονη κόρη της να σβήνει μέρα με τη μέρα καταγγέλλει στο Star: «Είχε πόνους, κοιμόταν 20 ώρες την ημέρα. Χάθηκε χρόνος. Της έδινε ένεση. Την έπιανε υπνηλία και κοιμόταν πολλές ώρες. Αυτός έλεγε ότι απορροφά ο εγκέφαλος το φάρμακο προκειμένου να διορθώσει τις βλάβες. Το παιδί το είχε πείσει λόγω του ότι ήταν ακριβή η θεραπεία, ήθελα εγώ να τη σταματήσω. Δώσαμε 135.000 ευρώ. Φερόταν σαν να ήταν ο Θεός, ότι τα ήξερε όλα. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε ήδη να ήταν μέσα».

 Από την παράνομη δράση του εκτιμάται πως αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένας από τους ασθενείς που εξαπατήθηκε περιγράφει πως όταν επιχείρησε να τον καταγγείλει στην Αστυνομία άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο ένας εκ των γιων του 66χρονου ψευτογιατρού είναι τραγουδιστής που γνώρισε το ευρύ κοινό μέσα από γνωστό talent show πέρυσι και μάλιστα είχε επιλεχθεί στην ομάδα του Σάκη Ρουβά. Επίσης ο ίδιος είναι αθλητής στο windsurfing.

 ΙΣΑ: Τι πρέπει να διαθέτουν ιατροί και τα νόμιμα ιατρεία τους

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, εφιστά την προσοχή των πολιτών με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας: «Ιδιωτικό ιατρείο είναι χώρος κατάλληλα διαρρυθμισμένος και εξοπλισμένος, στον οποίο ασκείται η ιατρική επιστήμη, από πρόσωπο που διαθέτει τη σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. [...] Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται σε ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την απαιτούμενη βεβαίωση λειτουργίας από τον ΙΣΑ, καθώς και την ειδική ταμπέλα "Νόμιμο Ιατρείο" σε εμφανές σημείο, διότι με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η σύννομη λειτουργία τους».